Sp om sykehus i Lofoten og Narvik: − Full seier for folk i nord

sykehus operasjon

Regjeringen freder nå akuttberedskapen på sykehusene i Lofoten og Narvik, samt alle eksisterende fødetilbud i landet. Samtidig varsler Senterpartiet og AP at de vil styrke økonomien til sykehusene gjennom flere endringer.

− Dette er en gledens dag som vi har stått på for at skulle komme. Regjeringens avgjørelse er en full seier for folk i Lofoten og Narvik. Regjeringen har gått inn i saken og tatt en klok avgjørelse som sikrer tryggheten til folk. I tillegg sikrer vi eksisterende fødetilbud i hele Norge, sier Siv Mossleth, stortingsrepresentant for Nordland og medlem av stortingets helse- og omsorgskomite for Senterpartiet.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

Bakgrunnen for avgjørelsen som kom i helseministerens sykehustale var forslaget om nedleggelse av akuttberedskapen i Lofoten og Narvik. Forslaget kom fra administrerende direktør i Helse Nord. Forslaget hadde ikke flertall i styret, og ble ikke sendt på høring av Helse Nord. 

− Helsetilbudet i Nord-Norge må styrkes. Denne avgjørelsen gir Helse Nord ro til å jobbe med å bedre bemanningssituasjonen, og å bruke de ekstra 240 millioner kronene vi bevilget i varig tilskudd til dette på tampen av 2023 godt. Redusert innleie, stabilisering og økt rekruttering er løsningen – ikke sentralisering av akuttberedskapen. Akuttberedskap forutsetter døgnkontinuerlig beredskap innen indremedisin, kirurgi og anestesi, og tilgang til radiologi- og laboratorietjenester, sier Mossleth.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.