Datingekspert avslører: Personlighetene som kan avgjøre daten

date

Har du vært på en date der personen kun snakker om alt som er kjipt i verden? Eller vært borti den som aldri møter opp, men fortsetter å vise interesse?

Datingverden er kompleks med mange typer mennesker – du vet aldri hvem du møter. Datingeksperten Simone Quist Mathiesen forteller om hva du kan gjøre for å likevel få en hyggelig date.

Solen skinner, gatene fylles og humøret tar en ny vending – også innenfor dating. Våren åpner nye muligheter, men man fortsetter å møte de samme typiske personlighetene når man drar på date. Personen man lenge har snakket med, er nå klar for å møtes utenfor appen. Eksperten i datingappen happn, har samlet opp fem typiske personligheter innen dating – og gir sine beste tips til å håndtere ulike situasjoner og hvem man møter.

– Er forventningene til daten store før dere møtes, kan skuffelsen fort komme. Kanskje Crushet ditt er en innesluttet person som endelig har skaffet seg mot nok til å dra på date. Da hjelper det om du kommer med en åpen og avslappet innstilling, sier eksperten og fortsetter:

– Om du befinner deg innenfor en av disse datingpersonlighetene, er det ikke dermed sagt at du vil bli der for alltid. Det er mulig å utvikle seg.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Nedenfor forteller datingeksperten om fem velkjente datingpersonligheter:

Playeren: Vi kjenner alle til denne personligheten. Den som ikke vil binde seg, men fortsatt ønsker at du skal falle for dem. De elsker å gi deg sporadiske livstegn, holder seg alltid på avstand for å gi deg forhåpninger og dukker opp igjen når de er ensom. 

– Her er det lurt å ikke ha for høye forhåpninger – det kan til og med være lurt å skygge banen om du ønsker et romantisk forhold. Om du er den som oppfører deg som en player med alle du møter, ikke få panikk, du er ikke en dårlig person. Ta deg tid til å spørre hva du vil ha og ikke nøl med å være litt mer ærlig med deg selv, sier Mathiesen.

Den stumme: Har du vært på en date der vedkommende svarer kort og ikke stiller spørsmål? Dette er den såkalte «stumme» dateren. De har ikke så mye på hjertet og du må helst dra ut all informasjon fra personen. Dermed kan det også være vanskelig å holde en samtale gående.

– Trikset om du møter den stumme, kan være å stille åpne spørsmål og få personen til å føle seg trygg og lyttet til. Om du er den stumme, prøv å utfordre deg selv med å stille spørsmål du skulle ønske du fikk selv, forteller datingeksperten.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Kroken: De foreslår gjerne å møtes og er interessert, men «Kroken» avlyser dessverre alltid i siste liten med en svak unnskyldning. Og du som hadde pyntet deg, så irriterende! Det er likevel ikke en god ide å hevne seg, selv om vi forstår at det vil få deg til å føle deg bedre. Ikke nøl med å velge deg selv og kutt tråden, etterpå vil du være takknemlig over at du har kommet deg bort fra denne personen.

– Om du opplever at du aldri finner tid til å møte noen, eller trekker deg i frykt for at det kan bli en dårlig date, ta det første skrittet og dukk opp. En venn av meg sa alltid; 30 sekunder med mot og en livstid med lykke! Om det ikke fungerer vil du alltid ha gleden av at du har prøvd, forklarer Mathiesen.

Den selvsentrerte: Verden handler om én person, og kun denne personen. I appen var det ikke så fremtredende, men selvfølgelig gjelder dette din date. Du slipper så vidt til, og om du er heldig og får et spørsmål, dras samtalen hele tiden tilbake til den selvsentrerte. De er ofte også veldig opptatt av status og at man er god i det man gjør, og derfor liker å skryte av det.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– Er du selvsentrert er du ikke moro å dra på date med. Alle liker å snakke om seg selv, men det er viktig å finne en balanse – alt trenger ikke å handle om deg. Åpne opp horisonten din, vær interessert i den du møter, vær ydmyk og lytt. Om du er på date med en selvsentrert person kan det hjelpe å bryte inn og prøve å dra samtalen til å handle om deg også, sier datingeksperten.

Den dystre: «Verden er et kjipt sted» lyser det i pannen. Alt handler om hvor kjipt de har det, at kloden er i ferd med å dø, at de aldri finner noen som passer dem eller at de vil forbli alene hele livet. Det blir fort veldig mørkt, og negativiteten tar overhånd.

– Når du møter denne personen i det virkelige liv,  kan det være vanskelig å holde humøret oppe. Prøv å vinkle ting til det positive og se hvordan vedkommende reagerer. Om du er den dystre, prøv å snu det litt på hodet og endre perspektiv. Plutselig begynner du å se verden som lys istedenfor mørk, avslutter Mathiesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.