ANNONSE: «Alle» snakker om Bitcoin, men hva er det egentlig?

Kryptovaluta er helt klart en økende trend, og du har trolig hørt om fenomenet selv. Historien om brilliante mennesker som investere for små summer mot slutten av 2010-tallet, har nå tjent millioner på innskuddet. Men hva er egentlig Bitcoin, og hvorfor har det blitt så enormt populært.

Digitale betalingsløsninger

Først og fremst skal du vite, at Bitcoin er en kryptovaluta. Det finnes en rekke forskjellige kryptovaluta, som alle har noen fellestrekk. De skiller seg ut fra den valutaen du nok er vant til å bruke, som for eksempel kroner og euro. En av de store forskjellene er at de kun finnes online, det vil si at du aldri vil finne en fysisk mynt eller seddel. Slike valutaer er også desentraliserte, som betyr at de ikke tilhører noen nasjonal bank eller finansiell institusjon. Som et resultat av dette så blir verdien av kryptovaluta som Bitcoin kun regulert av tilbud og etterspørsel, altså hvor mye kjøperne er villig til å gi for det, og hvor populært det er i det tidspunktet. 

Bak enhver kryptovaluta så ligger teknologien blockchain, som er med på å gjøre disse digitale myntene helt spesielle. Transaksjoner du gjør med kryptovaluta lagres i blokker i et helt spesielt system. Det er en slags offentlig regnskapsbok som er svært vanskelig å hacke, endre på og forfalske. Nettopp denne teknologien gjør kryptovaluta så sikkert og revolusjonerende. Hos https://cryptomeister.com/no/ kan du lære mer om teknologien bak kryptovaluta, samt finne de beste stedene for å kjøpe det.

Enorm verdiøkning

Mye av grunnen til at Bitcoin har blitt så populært, er de enorme verdiøkningene. De som investere i bitcoin da det først ble introdusert i 2008, sitter nok igjen med en god følelse, ettersom en bitcoin i dag er verdt 468.544,76 norske kroner. Mange lurer på om man kan bli rik av Bitcoin, og hvis man forestiller seg å ha satt bare 1000 kr på det for 13 år siden, ville du vært mange millionær den dag i dag. Men, sånn nytter det ikke å tenke, for uansett hvor mye vi ønsker så kan vi ikke gå tilbake i tid. Dette er grunnen til at mange ser til andre, nyere kryptovaluta, for å finne den som vil ha samme suksesshistorie som Bitcoin. Vi har tidligere undersøkt om man kan bli rik på Bitcoin, som du kan lære mer om her: https://xn--bodposten-n8a.no/. 

Sosiale trender 

Så, hvordan kan man prøve å forutse suksess? Det er det ikke helt et svar på, men vi vet at kryptovaluta ofte styres av sosiale trender og utsagn i mediene. Bitcoin ble for eksempel veldig mye mer populært etter at kjendiser som Elon Musk gikk ut i sosiale medier og utrykte sin begeistring over mynten. I senere tid har også kryptovaluten Doge coin, som egentlig startet mer som en vits, fått mye oppmerksomhet. Den er designet etter en såkalt meme, av shibahunden “Doge” som florerte i sosiale medier for en tid tilbake. 

Med denne historien i bakhodet, så skjønner du kanskje hvorfor “alle” snakker om bitcoin. Når man ser på reisen til kryptovaluten så ser man både gode oppturer, men også tunge fall for Bitcoin. Det er dette som gjør det så risikabelt og spennende å investere i, og er også grunnen til at du skal være godt forberedt før du kaster deg ut i det.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.