ANNONSE: Nå er nordmenn Europamestre i oppussing

Her i landet har oppussing blitt nærmest en årlig affære. De aller fleste opplever å pusse opp en gang eller to i løpet av livet. Nordmenn er faktisk europamestre på å pusse opp, og i 2019 ble det pusset opp for hele 83 milliarder kroner. 

Prosjekter i hverdagen 

Det er også vanlig at folk i norske hjem eier nok utstyr til å kunne starte en egen bedrift, og mange bruker oppussing som en mulighet til å ha prosjekter i hverdagen. Det å male, snekre og fikse litt småting er noe de aller fleste klarer, skal det derimot pusses opp mer og større ting kommer det som oftest profesjonelle inn i bildet. Særlig rørlegging, elektronikk og spesialbygg blir gjort av profesjonelle. Oppussing av bad i Bergen, og flis legging i Oslo er blant det som mange kontakter spesialister til å gjøre. 

Les også:  ANNONSE: 3 gode grunner til å sende blomster til noen du er glad i

Hvorfor pusser vi opp?
En av de største grunnene til at Norge ligger på verdenstoppen over oppussing, er fordi såpass mange her i landet eier eneboliger. Over 60% av den norske befolkningen eier en eller flere eneboliger, og det krever som kjent oppussing og fiksing for å holde ting vedlike. 

Kjøper man en gammel bolig skal det ofte fikses på en del før den er innflyttingsklar, og man vil jo dessuten sette sitt eget preg på der man bor. Mange i Norge eier også hytter, som i likhet med huset kan trenge en oppgradering etter hvert. Slike oppussinger skjer fordi man endrer stil, noe nytt kommer på moten, ting blir slitt og ødelagt, eller fordi man trenger et nytt inntrykk. 

Les også:  ANNONSE: Skap hyggelig stemning hjemme i vinter

Unngå verditap

Hus som bygges nye i dag er laget for å vare, men det må likevel gjøres ting for å vedlikeholde, og modernisere enkelte løsninger etter hvert. Det er mange som velger oppussing rett og slett fordi man ikke ønsker at boligen mister verdi. Dette er også grunnen til at vi ser så mange som bruker titalls tusen på å pusse opp et hjem, kun for å selge det kort tid etter. Det skaper verdi, og gjør det lettere å selge. 

Det har blitt et marked for å kjøpe gamle boliger som oppussingsprosjekt, “flippe” dem og selge det til en høyere pris med mulighet for profitt. Nordmenn stiller rett og slett høye krav når det kommer til kjøp av nytt hjem, og boligmarkedet er konkurransedyktig. 

Les også:  ANNONSE: Slik kan du unngå dokument svindel med profesjonelle oversettelser

Når vi er størst i Europa på oppussing, er det godt at det finnes mange gode håndverkere her i ladet. Mange gjør ting selv, som kan være en god måte å få erfaring og ferdigheter på. Når det kommer til oppussing er det mye som skal klaffe, og det er viktig at det gjøres på riktig måte. Skal man hardt til verks og gjøre om hele badet, eller bygge et nytt kjøkken, så kan det være en god ide å få hjelp fra noen som kan det. Mindre prosjekter kan man fint klare selv, og det er dessuten en god måte å bli bedre og mer “handy” på!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.