VIDEO: Madrugada slipper live-videoer fra Vesterålen i «Madrugada Vesterålen Project»

hes

– Stormannsgalskapen vil ingen ende ta, ler trommeslager Jon Lauvland Pettersen en dag i august 2021, nylig hjemkommet fra en tur til hjemfylket Nordland, der Madrugada den første uken i måneden spilte inn ikke én, ikke to, men ni – 9 – musikkvideoer. Prosjektet har fått navnet «Madrugada Vesterålen Project»

Det har allerede blitt etablert at stemningen var usedvanlig god innad i Madrugada etter turneen i 2019, og at den på ingen måte tapte seg da bandet tidlig i 2020 gikk i studio i Los Angeles for å spille inn sitt første album siden «Madrugada» fra 2008 (det første noen gang uten gitaristen Robert Burås, som døde i 2007.)

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

– Men da vi kom til diskusjonen om hvordan albumet skulle pakkes inn og presenteres, klarte vi ikke å bli enige om noen ting, sier vokalist og gitarist Sivert Høyem.

Bassisten Frode Jacobsen istemmer:

– Hadde det vært opp til meg, hadde vi tatt to pressebilder, lagd en turnéplakat og så reist ut for å spille. Vi brukte masse tid på å prøve å bli enige om konseptet til én video, uten å komme noen vei. Så dukket Eivind Holmboe opp og foreslo at vi skulle lage ni stykk, og det på fire-fem dager. ‘Ja, men det kan vi gå med på’, sa vi da. 

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

– Det vi kunne enes om, var at vi er fra Vesterålen, og at det er en spektakulær plass. Vi var på en fotosesjon der i 2019, og tenkte i ettertid at vi godt kunne gjøre noe mer der, sier Sivert Høyem.

Til Vesterålen bar det, for å filme ni musikkfilmer: Seks av dem til spor fra det kommende albumet, tre til gamle klassikere fra bandets katalog. Musikkvideoene danner rammen for det som blir en dokumentar, eller en annerledes konsertfilm.

– Det var viktig for oss å ikke ende opp med en «Madrugada reiser hjem»-greie. Jeg har selv flyttet derfra to ganger, sier Jon.

Les også:  PODCAST: Ny ordfører i Bodø

For å gjøre det ambisiøse prosjektet enda litt mer utfordrende, bestemte Madrugada og Holmboe seg for at bandet skulle fremføre all musikk og sang «live».

De ville ikke klart det uten støtten fra lokalbefolkningen.

– Vi møtte enormt mye velvilje, og fikk mye hjelp. Madrugada er selvsagt veldig populære der oppe, sier Holmboe.

De var langt fra Los Angeles, der albumet ble spilt inn. Madrugada var tilbake der de startet.

Torsdag 14. oktober kl. 2000 slippes neste video og nok en ny låt fra det kommende albumet, på Madrugada Vesterålen Project-siden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.