Fra 1. januar er det appen Reis som gjelder i Nordland

nfk

Appen Billett Nordland legges ned. Fra 1. januar er det appen Reis som gjelder for både billettkjøp og ruteinformasjon på buss. Enklere blir det ikke.

– Appen Reis har alle de samme billettypene som Billett Nordland. I tillegg kan du kjøpe 24-timers-, 3-dagers- og 7-dagersbilletter i den nye appen. Og det er mye lettere å ha kun én app å forholde seg til når man reiser med buss, sier faggruppeleder for salg og markedsutvikling i Nordland fylkeskommune, Marthe Andersen.

Andersen mener billettkjøp gjennom appen er det enkleste og mest smidige, både for de reisende og for sjåførene. Men om du ikke ønsker å bruke appen Reis, kan du fortsatt betale på andre måter, for eksempel hos sjåføren. 

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Last ned appen Reis. Her kan du legge inn kort som betaling – eller du kan betale med Vipps. Her kan man også enkelt gjenta tidligere kjøp, oppfordrer Andersen.

Det er dessverre en betalingsmåte, mobilkonto, som ikke er mulig å benytte i den nye appen. Har du gjenstående saldo igjen kan disse benyttes frem til nyttår. Alternativt refunderes gjenstående sum til de reisende. 

– Det jobbes med en alternativ løsning til mobilkonto i Reis-appen. Denne er planlagt lansert i 2024. I mellomtiden kan nettbutikken benyttes for store deler av Nordland. I nettbutikken kan du kjøpe blant annet periodebillett for 30 dager, sier Andersen.

Les også:  Ønsker fortgang i konsesjonssak i Bodø

Nordland fylkeskommune har satt i gang et stort arbeid for å utvikle mer fremtidsrettede tjenester.

– Vi utvikler og forbedrer våre salgsløsninger kontinuerlig i samarbeid med Entur og andre fylkeskommuner. Målet er selvsagt å gi de reisende sømløse og gode reiseopplevelser – også før reisen begynner. Det får du gjennom den gode appen som Reis nå er blitt. Og så kan vi jo glede våre kunder med at det fra 1. januar blir 12 prosent billigere å reise med buss, og 25 prosent billigere å reise med hurtigbåt, påpeker Andersen.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

Det jobbes med ny og forbedret funksjonalitet i appen Reis slik at den skal gjøre reisen enda enklere, blant annet vil det i 2024 komme mange spennende nyheter som samler grønn transport i Reis app`en. 

– Vi jobber hele tiden for at det skal bli enklere og bedre å reise kollektivt i Nordland, avslutter faggruppeleder Marthe Andersen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.