Tre leverandører videre i kampen om milliardprosjekt i nord

veier

Tre leverandører er nå godkjent som tilbydere i konkurransen om å få bygge og drifte OPS-prosjektet E10 Hålogalandsvegen.

– Dette er godt nytt og sikrer oss en god tilbudsprosess av høy kvalitet. Med reell konkurranse mellom tre sterke aktører sikrer vi oss også at dette store og viktige prosjektet blir levert til markedspris. Det sier utbyggingsdirektør i Statens Vegvesen, Kjell Inge Davik.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

Dagens veg er ulykkesbelastet med smal vegbane, mange svinger og bratte stigninger. Ny veg vil gi bedre fremkommelighet, øke trafikksikkerheten og redusere reisetiden mellom Sortland og Harstad med om lag 40 minutter. Store deler av den nye vegen vil få 90-sone.

– Det blir også svært spennende å se hvordan leverandørene vil løse de strenge klimakravene vi har lagt inn i denne kontrakten. Det sier avdelingsdirektør og prosjektsjef Stein Johnny Johansen, i Statens vegvesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.