Vi bulker mest dagene før lillejulaften

bil ratt speedometer

De siste årene har 21. og 22. desember ligget på bulketoppen. – Glatte veier og julestress kan være en farlig kombinasjon, advarer Codan Forsikring.

I fjor var fredag 21. desember dagen med mest bulking i desember. Hele 1806 trafikkuhell skjedde denne dagen, viser tall fra Finans Norge.

– Oppfatningen i bransjen er at det rundt lillejulaften skjer flest trafikkuhell i desember. Våre tall bekrefter at flere bulker dagene rett før lillejulaften. Vi har registrert fra to til syv ganger så mange skader som vanlig på disse dagene, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen i Codan Forsikring.

Les også:  Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

Tall fra Finans Norge viser at enten 21. eller 22. desember var den store bulkedagen i desember i årene 2015-2018. Forsikringsselskapene har registrert mellom 1800 og 2000 skader disse dagene.

– I desember er det snø og is mange steder i Norge. Det kan gi glatte og vanskelige kjøreforhold. I tillegg har mange av oss det travelt når vi er ute i trafikken i tida før jul. Glatte kjøreforhold og julestress kan være en farlig kombinasjon, advarer Georg Richvoldsen.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– Selv om du har det travelt er det viktig å ikke la deg stresse når du kjører bil. Det er lurt å huske på at andre bilførere også kan være stresset og derfor følge ekstra godt med i trafikken, sier Richvoldsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.