Omaken sports i verdenstoppen etter første runde i «Gamer-EM»

Foto: Omaken Sports

Etter to av fire runder i den europeiske finalen i en av de desidert største turneringene i spillet PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, ligger norske Omaken sports på 7. plass. Grunnlegger og Youtuber Joachim «NoobworK» Haraldsen øyner seier og en del av premiepotten på hele 2 millioner norske kroner.

E-sport laget Omaken Sports drives av Joachim “Noobwork” Haraldsen, som er en av de største YouTuberne i Norge.  Laget har kvalifisert og gjort det hittil svært bra i PCS 1 Grand Finals, som er en profesjonell online-turnering i spillet PUBG med deltagere fra hele verden. Haraldsen har fulgt nøye med på kvalifiseringsrundene til PCS 1.

– Prestasjonene som ble gjort på kvalifiseringsrundene viser oss at ting går som forventet. Vi er en av de beste lagene i verden og vi bør være i finalen, det er akkurat der vi er nå. Jeg skal innrømme at jeg var nervøs gjennom kvalifiseringen, vi har opplevd at laget har vært inkonsistens til tider, noe som naturligvis skaper bekymring når en aller helst vil være i finalen. Heldigvis beroliget treneren meg med at alt er under kontroll, sier Haraldsen med et smil om munnen.

Les også:  Avslørt: De mest utrolige hemmeligheter i online kasinospill

Den europeiske finalen avgjøres denne helgen (4-5 juli) og innebærer blant annet en premiepott på hele to millioner norske kroner. En av endringene som har blitt gjort i profesjonelle turneringer i år er at alt foregår online på grunn av Korona. Spillutviklerne jobber konstant mot å kunne arrangere offline turneringer i arenaer, slik vi opprinnelig kjenner proffspill. Haraldsen ser frem til å kunne støtte laget gjennom de store turneringene når dette blir mulig. 

– Det er stor forskjell på online og offline eventer. Offline turneringer i fysiske arenaer gjør det mulig for våre ansatte å være til stede og involvert med spillerne når det er lange dager med konkurranser. Vi ser veldig frem til å kunne gi våre utøvere det støtteapparatet de fortjener for å kunne prestere best mulig, akkurat slik som vi hadde sett for oss denne sesongen, forteller Haraldsen.

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Det har vært intense uker med kvalifiseringer for å kunne være blant de 16 beste lagene som spiller finalen. Kvalifiseringen laget oppnådde var forventet, men det er ingen tvil om at utøverne på laget har jobbet hardt for disse resultatene. 

– Vi er selvfølgelig fornøyde med kvalifiseringen. I PUBG er det mange ting som er utenfor utøvernes kontroll og som kan påvirke deres resultat, så på mange måter er det en lettelse at vi er i finalen. Vi er veldig takknemlige for alle de harde kampene som har vært de siste ukene fordi dette er utrolig viktig læring for utøverne, sier treneren til laget, Oliver Santasalo.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Det er få dager til finalen skal avgjøres og utøverne bruker tide på å trene til turneringen.

– Som lag er det viktig å få mange treningstimer sammen før store turneringer som denne. Vi kommer til å trene på en effektiv måte for å være tilpasset det nivået som er i finalen. Laget vårt består av erfarne utøvere som vet akkurat hva de trenger å jobbe med på egenhånd for å oppnå resultater sammen, sier Santasalo.

Foto: Omaken Sports

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.