Hvorfor har sportsbetting hatt en oppblomstring i popularitet de siste årene?

Helt siden 1948 har nordmenn hatt mulighet til å spille på betting, men de siste årene har bransjen opplevd en eksplosiv vekst. Nyere tall fra interesseorganisasjoner i Norge viste at mer enn 2,5 millioner nordmenn spiller på pengespill hvert år og det ble i 2021 omsatt for mer enn 50 milliarder kroner.

Selv om store deler av pengespill i Norge foregår gjennom den statlige monopolisten Norsk Tipping, har en rekke godt etablerte aktører tatt en betydelig markedsandel. Nordmenn har lenge hatt et godt etablert forhold til flere kjente merkevarer, der ComeOn Norge har vært en av de mest profilerte.

Hvilken rolle spiller sportsbetting i Norge?

En av grunnene til at betting lenge har vært populært i Norge, er den enorme interessen nordmenn har for internasjonal idrett. Dette gjelder spesielt e-sport og annen idrett som strømmes på nett, noe som har blitt et populært område for bettingsider. Dette har gjort at bettingsidene i stor grad har blitt naturlige samlepunkter for de som ser etter livestreaming av slike mesterskap.

Les også:  Lag og foreninger i Bodø må melde seg på borgertoget 17. mai

Imidlertid har betting også spilt en viktig kulturelle rolle i Norge gjennom de siste årene, der store deler av sponsoravtaler og tilskudd har kommet fra nettopp spillselskaper. Her har Norsk Tipping lenge vært den største bidragsyteren, men flere private selskaper har også tilført store summer til idretten.

Den teknologiske utviklingen spiller en viktig rolle

Det er liten tvil om at den teknologiske utviklingen har spilt en viktig rolle for hvorfor betting har blitt så populært. Tidligere måtte man nemlig oppsøke en tippekiosk for å legge inn innsatsen sin, men nå har man full tilgang ved hjelp av en smarttelefon. Ikke bare kan du legge inn en innsats fra mobilen, men du har også tilgang til idrett fra alle verdenshjørner.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt slo ut Viking i cupen

Dette har blitt et nyttig verktøy for de som vokser opp i dag – en generasjon som er langt mer komfortabel med digitale virkemidler enn tidligere. De har også vokst opp med bettingsider lett tilgjengelig, noe som har gjort at sportsbetting i mange tilfeller har blitt en naturlig del av det å følge med på idrett. det er til tross for at Norge praktiserer svært veldig vilkår for betting og regjeringen i mange år har forsøkt å opprettholde det statlige monopolet.

Les også:  Utviklingen av landbaserte kasinoer i Norge

Veien videre for det norske spillmarkedet

Selv om sportsbetting er svært populært i det norske markedet, har det vært liten enighet om emnet på stortinget. Senest i 2021 bekreftet daværende statsminister Erna Solberg at Høyre ville stemme for fornyelse av Norsk Tipping sitt monopol. Dette vedtaket ble også støttet av de øvrige partiene på Stortinget, noe som har ført til at det ser lite sannsynlig ut med en opphevelse i nærmeste fremtid.

Det vi derimot kan håpe på er at den teknologiske utviklingen fortsetter, noe som vil styrke adgangen til slike tjenester for norske spillere. Dette vil mest sannsynlig åpne opp markedet ytterligere, noe som også styrkes av interne vinder i EØS-samarbeidets juridiske rammeverk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.