Stockholm: Delta varsler ambassadestreik

delta

Delta varsler streik ved den norske ambassaden i Stockholm. Delta krever tariffavtale om medbestemmelse for lokalt ansatte på norske utenriksstasjoner.

Meklingen mellom Delta og Utenriksdepartementet starter onsdag 17. januar, med meklingsfrist midnatt natt til 19. januar. Fra fredag morgen kan streiken være et faktum.

– Delta krever at lokalt ansatte får en tariffavtale om medbestemmelse. Det burde være enkelt å få på plass, sier Delta-leder Trond Ellefsen.   

Les også:  Dette må du vite om usaklig oppsigelse

I Deltas krav ligger det blant annet at de lokalt ansatte skal ha tillitsvalgte som kan representere dem på helt vanlig måte. For eksempel i omorganiseringsprosesser, ved utfordringer på arbeidsplassen og i andre situasjoner som påvirker den enkeltes arbeidshverdag.  

- Vi mekler alltid for å unngå streik og for å finne gode løsninger, men her er vi avhengig av at også UD ser at en gjensidig avtale om partssamarbeid for denne gruppen er den eneste løsningen for alle parter, sier Ellefsen.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

- Dette handler om den alminnelige retten til å organisere seg i et fellesskap, til å være representert av en tillitsvalgt og til å ha en plass ved bordet når forhold på arbeidsplassen drøftes, sier Ellefsen. 

 Partssamarbeid er den vanlige måten å forholde seg til hverandre på i norsk arbeidsliv. De lokalt ansatte har, som alle andre, krav på innflytelse over sin arbeidshverdag, fremholder Delta-lederen. 

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Det er om lag 1100 lokalt ansatte ved norske utenriksstasjoner.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.