Denne trioen skal lede TV-aksjonen

nrk

Ingrid Gjessing Linhave, Robert Stoltenberg og Mikkel Niva skal lede TV-aksjonen på NRK 18. oktober. Programlederne håper mange engasjerer seg i det som blir en annerledes innsamling.

Det er tre erfarne programledere som skal lede seerne gjennom innsamlingen i den tradisjonsrike direktesendingen fra Marienlyst. Ingrid Gjessing Linhave, Robert Stoltenberg og Mikkel Niva er kjent gjennom en rekke TV-programmer og ledet også TV-aksjonen i fjor.

Årets mottaker av innsamlingen er WWF Norge og bekjempelsen av plast i havet.

Robert Stoltenberg minner om at årets innsamlede midler går til å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker i Asia hvor det er et stort problem at avfall i elvene ender opp i havene.

– Av alle klodens mirakler, synes jeg havet trumfer det hele. Tenk på alle skapningene det rommer. Fra enorme hvaler til bittesmå plankton. Havet gir oss mat, arbeidsplasser, oksygen og rekreasjon. Bare for å nevne noe. Plastforsøplingen truer havets eksistens. Vi skylder oss selv og kommende generasjoner å gjøre et løft for havet, sier Stoltenberg.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

TV-programmet sendes på NRK1 og NRK TV søndag 18. oktober fra kl. 19.45 til kl. 23.00.

Ingrid Gjessing Linhave tror TV-aksjonen i år blir en kveld for ettertanke.

– TV-aksjonen i år vil bli kvelden der du skjønner en gang for alle at vi må gjøre noe. For det vil bli sjokkerende fakta om plasten i havet. Men tradisjonen tro skal vi føle engasjement side om side med underholdning. TV-aksjonen er jo høstens fineste fellesskap, og det er mange som vil være med og skape en hyggelig kveld, sier Ingrid Gjessing Linhave.

– Vår alles kjære Else Kåss Furuseth har sagt ja til å være med, Nina Jensen har glødet av miljøengasjement hele livet og deler av sin kunnskap, vi møter fremragende eksperter fra WWF, vi får TV-aksjonens versjon av Mesternes mester og nydelig musikk av miljøengasjerte Aurora for å nevne noe, sier hun.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Aksjonsleder Vibecke Østby, forteller at responsen har vært overveldende etter bare noen dager med mulighet til å opprette digital bøsse.

– Mange har allerede meldt seg som digital bøssebærer, og det er rørende å se engasjementet over hele landet. Også flere ordførere oppretter digitale bøsser slik at alle i kommunen skal få mulighet til å gi. Det blir utrolig spennende å følge med på hvor mye vi samler inn til WWFs viktige arbeid mot plast i havet, sier Østby.

Fra 5. oktober åpner de digitale bøssene for innsamling. Da kan bøssebærerne begynne å samle inn penger, enten ved å dele sin bøsse per sms, e-post, eller i sosiale medier.

Det blir altså ingen kontanter som skal telles i år, men programlederne lover spennende opptelling gjennom sendingen.

Les også:  Lille Venn ute med låta "Just Like Me!!"

– Årets tv-aksjon blir noe annerledes kan man jo si, men skal jeg være helt ærlig så synes jeg først og fremst det er spennende. Utfordringen med å ikke ha fysiske bøssebærere for eksempel, den er det mange som tar på strak arm! Vi får heller ikke reist så mye ut av landet i år, men plast i havet trenger du ikke reise lenger enn til nærmeste strand for å se at vi må gjøre noe med, sier Mikkel Niva.

Han har en klar oppfordring til alle rundt om i landet:

– På en måte blir ting enklere for deg der hjemme. Meld deg som digital bøssebærer og spam facebooken fra morgen til kveld, så skal Ingrid, Robert og jeg sørge for å gi årets TV-aksjon den sendinga den fortjener. Sees 18.oktober, avslutter Niva. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.