Statskog: – Gode jaktmuligheter i høst

rype

Gode tellinger av rype og skogsfugl gir jegerne rike jaktmuligheter på Statskogs områder i høst.

– For to år siden stengte vi store områder for jakt. Utviklingen viser nå at vi kan drive bærekraftig jakt i de aller fleste av våre jaktfelt. Da slipper vi til jegerne igjen, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Også i gode år må systemet sikre at jakttrykket ikke blir for høyt i attraktive områder. Statskog gjør dette gjennom å styre antallet dager det blir jaktet i de ulike områdene, i stedet for den tradisjonelle kvotereguleringen.

Les også:  Sykkelhjelm med Mips overlegen testvinner

Systemet hviler på funn fra fagsjefens egen doktorgrad og gir en langt mer presis og tilpasset regulering.

– Likevel har vi satt en nasjonal maksfangst på fire ryper og to skogsfugl per dag. En svært liten andel av jegerne når slike nivå, men grensen er en ekstra sikkerhet for at jakttrykket ikke blir for høyt i sårbare områder, sier Breisjøberget.

Det er enkelte unntak fra det generelle bildet. Takseringsresultatene fra Ytre Troms er så svake at populære områder blir stengt for rypejakt. Det samme gjelder områdene rundt Kongsvoll på Dovre. I enkelte områder er også uttaksbegrensningene satt lavere enn grensen for nasjonal maksfangst.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.