Ungt Entreprenørskap i Nordland får tilskudd

nfk

– Entreprenørskap og entreprenørskapsopplæring i skolen er et viktig satsingsområde for Nordland fylkeskommune. Derfor bevilger fylkesrådet 1,2 millioner kroner til Ungt Entreprenørskap Nordland (UEN) i 2022, sier fylkesrådene Elin Dahlseng Eide og Linda Helen Haukland.

– UEN er en inspirator og tilrettelegger for skolene, og gjennomfører ulike kurs, aktiviteter og arrangementer for elever og lærere. Jeg var selv til stede på den fylkesmessen for ungdomsbedrifter i Nordland nylig med 300 elever og 54 bedrifter, og det var en fryd å oppleve kreativiteten og profesjonaliteten hos ungdommene. Jeg er ikke et sekund i tvil om at aktivitetene i Ungt Entreprenørskap gir ungdom en viktig kompetanse på veien mot å lage egen bedrift senere i voksenlivet, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

Fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland understreker at UENs virksomhet er et viktig virkemiddel for å nå fylkeskommunens satsing på kompetanse og entreprenørskap.

– Nordland har behov for nye bedrifter og flere attraktive arbeidsplasser. Da er det viktig å så et entreprenørskaps-frø i den yngre delen av befolkningen. Slik kan flere bli inspirert til å skape sin egen arbeidsplass i voksen alder, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.