FrP-jubel: Nå vedtas eldreombud

frp

Mange eldre opplever at deres saker ikke blir løftet frem på en tilstrekkelig måte, og at deres utfordringer og problemstillinger ikke blir hørt. Alt for ofte hører vi om at dette har fått tragiske utfall. I dag vedtas endelig et eldreombud som skal sikre at de eldres sak blir hørt.

Eldrepolitisk talsperson i FrP, Kjell-Børge Freiberg, mener dette er en gledens dag.

– Jeg mener dette er en gledens dag! Eldre har over mange år ikke blitt godt nok tatt vare på, dette er forhåpentligvis begynnelsen på slutten for det. Et eget eldreombud skal tale de eldres sak, sette deres problemstillinger på dagsorden og bidra til at vi kan løse dem. Det gleder jeg meg over.

Les også:  - Fylkesveibløff!

Gjennom pandemien vi har vært gjennom de siste månedene, har det vist seg at mange eldre blir sittende ensomme og alene. 

– Ensomhet er allerede et utbredt problem blant eldre, og korona har gjort dette alvorlige problemet enda større enn hva det var. Mange eldre har blitt sittende mutters alene, uten sosial kontakt, sier Kjell-Børge Freiberg.

– Tenk på de eldre som har gått bort de siste månedene, for ofte har disse måttet ta den siste veien av livet alene. Tanken gjør meg utrolig trist. Til tross for at det har vært ekstraordinære tider, finnes det ingen unnskyldning som gjør dette greit. Jeg håper at dette blir en av de første sakene eldreombudet tar tak i, mener Freiberg.

Les også:  Knuser nabolandene: Norge best i Norden på miljø

– En enkel løsning er at kommunene må slutte å tolke korona-regelverket alt for strengt, slik mange kommuner dessverre gjør. De siste årene i livet handler mer om kvalitet enn kvantitet. Familie, venner og sosial kontakt er viktig for å sikre kvaliteten de siste årene, sier Freiberg.

– Eldre har bygget dette landet, og fortjener å bli tatt skikkelig godt vare på. Derfor er dette en gledens dag for alle eldre i hele Norge. Deres sak kommer nå til å bli løftet og blitt gjort bedre kjent, avslutter Kjell-Børge Freiberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.