Her er vinnerne av Årets grønne kokk 2020

Opplysningskontoret for frukt og grønt

Det var dyktige, spennende og sterke kandidater som fredag deltok i finalen av årets grønne kokk 2020. De som gikk av med den endelige seieren var Joachim Lindgren og Nina Kristoffersen, Statholdergaarden, Oslo.

Det er 8. gang denne konkurransen arrangeres. Her dreier alt seg om frukt, bær, grønnsaker og poteter, og vinnermenyen bestod av:

Street food:

Sellerikebab servert med youghurtdressing og sellerilompe

Sprø løkpølse i brød med eple og sellerisalat

Løkfries

Hovedrett:

Kålterrine med morkel og hasselnøtt, glasert rødbete, krustade, potet og kålrotkrem, grønnkål og knutekål

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Røkt smørsaus

Dessert:

Gulrotkake, samosa fylt med karamellisert gulrot og pistasj, tekrem, mandelcrunsj og

sitrus-ingefærgelé

Rød appelsin – sortpeppersorbet

– Det har vært stor interesse for å delta i kokkekonkurransen Årets grønne kokk 2020, sier prosjektleder for konkurransen Toril Gulbrandsen, fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Alle fagutdannede kokker i Norge ble i fjor høst invitert til å sende inn sin grønne meny. Innsendte bidrag ble nøye vurdert av en fagjury. Seks lag, med to kokker på hvert lag, ble tatt ut og til å konkurrere, med sin innsendte meny.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

– Det var fantastisk gøy å se nivået på rettene som ble levert i år, sa hoveddommer Håvard Ravn Larsen. Det er et betydelig løft siden konkurransen ble avholdt for tre år siden, og konkurransen var knivskarp. Det var lite som skilte lagene fra hverandre. Her er det norgesmesternivå på kokkene og det er fantastisk gøy å se hvordan de utnytter råvarene og får frem de mest fantastiske vegetarrettene.

– Jeg er kjempeglad og overlykkelig over at det holdt helt i mål, med så mange sterke konkurrenter. Det er gøy å lage mat med masse grønnsaker, sa Nina Kristoffersen fra Statholdergaarden etter premieutdelingen.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Oppgaven var å komponere en treretters meny til 12 personer med en tidsbegrensing på 4 timer.

Rettene måtte kun bestå av varer fra den grønne sektor og kunne derfor ikke inneholde fugl, fisk, skalldyr, kjøtt eller kraft fra disse. Egg og melkeprodukter kunne inngå.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.