ANNONSE: Å planlegge en begravelse i Oslo

På et tidspunkt i livet vil de aller fleste oppleve å skulle planlegge ne begravelse. Dette er en stor påkjenning for de fleste, og det er aldri lett å si farvel til noen man er glade i. Likevel ser mange på dette som en fin og verdig avslutning på livet, og ønsker å arrangere en begravelse som står i stil til personen man har mistet.

Oppsøk hjelp til planleggingen

Det er mye som skal tenkes på når man planlegger en begravelse, som man kanskje ikke tenke på. Når man også er i en sørgeperiode, er det en god ide å be om hjelp. Et begravelsesbyrå er eksperter på å hjelpe deg med planleggingen, og alt det praktiske rundt død og begraving. Det finnes mange begravelsesbyrå i Oslo, ettersom det er en stor by. Her gjelder det å plukke ut det med mest erfaring, slik at man kan hedre den avdøde med en fin begravelse.

Det praktiske rundt en begravelse

Dersom dette er den første gangen du skal planlegge en begravelse, eller står nær en som har gått bort, er det noen ting du må tenke på. Som nær pårørende må du varsle andre om dødsfallet, avbryte abonnementer, sikre huset for innbrudd osv. Dette kan et begravelsesbyrå hjelpe deg med. De har mye erfaring med å ta hånd om både de døde, men også de pårørende. I samarbeid med disse skal du også planlegge selve begravelsen. Her skal det tas hånd om en rekke ting, for eksempel hvor det skal skje, hvem som skal inviteres, og samlingen i etterkant.

Mange ønsker en kristelig begravelse i kirken, kanskje også en helt spesiell menighet. Etter en lang periode med smittevernstiltak har mye av aktiviteten i kirken begynt igjen, og man kan nå holde en normal begravelse. Som pårørende har man kontakt med presten, og kommuniserer hvordan begravelsen skal foregå, og hva som skal bli sakt. Her gir man også beskjed om pårørende ksla gi noen ord under gudstjenesten.

Lys i mørket

Den siste tiden har mange opplevd å måtte ta farvel med sine nærmeste. Pandemien kom med sorg og avskjed, og har vært en krevende tid, og gjort at flere behøver hjelp fra gode begravelsesbyrå. Disse har vært med på å hjelpe personer gjennom sorg, til tross for at begravelser har blitt gjennomført på utradisjonelle vis.

Å skulle begrave en som har stått deg nær vil alltid være en påkjenning. I en periode preget av sorg er det viktig å vite at du ikke står alene, og at du kan få hjelp av gode begravelsesbyrå med mange andre fornøyde kunder. Disse gjør det lettere for deg å planlegge en begravelse, og si ditt siste farvel med den avdøde.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.