Vidar Lønn-Arnesen med Grand Prix sanger som vil huskes

radio vinyl bauer media

Noen hits fra det årlige TV-sirkuset Melodi Grand Prix sitter spikret i hukommelsen. Vinnerene «Waterloo», «Hallelujah», «Save your kisses for me», «Aprés toi»  glemmer vi ikke. Selv «nesten-vinnere» som «Nel blu dipinto di blu»(Volare), for ikke å snakke om «Congratulations» sitter i bevisstheten som de skal.

– Jeg husket at jeg satt ved radioen og var uhyre spent på denne nye sangkonkurransen som kringkastingsunionen EBU i Sveits lanserte i 1956, forteller Vidar Lønn-Arnesen.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Han presenterer søndag kl 13.00 på Radio Vinyl «Hitparaden» med en rekke av 60- og 70 årenes vinnere av Melodi Grand Prix som alle ble store verdens-hits.

– Da den romantiske og rolige «Refrain» sunget av Lys Assia vant ble jeg litt skuffet. Jeg hadde håpet på fengende rock’n’ roll i radioen denne kvelden, sier Lønn-Arnesen, – men da fjernsynet ble åpnet her i Norge i 1960 ble det jo heldigvis mer fart i sakene. Fortsatt var det flest romantiske ballader og lite show på 60-tallet, selv om flere av disse jo ble virkelige store hits. På 70- og 80 tallet ble det lagt mer vekt på show og effekter, og at seerne over hele Europa elsket og hatet Melodi Grand Prix viste at TV-stasjonene hadde funnet sitt vinnerkonsept.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Det er vanskelig å nevne noen personlige favoritter blant vinnere som ikke glemmes, men det er klart at svenskenes «Waterloo» av og med Abba i 1974 og Israels «Hallelujah» i 1979 er eksempler på sanger som umiddelbart slo an hos meg, slutter Vidar Lønn-Arnesen. 

Søndag kl. 13.00 med reprise kl. 23.00 er han på plass i Radio Vinyl med hits fra Melodi Grand Prix som ble bestselgere over hele verden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.