Specsavers i Bodø med ny avansert teknologi

hkstrategies

Nyere avansert teknologi bidrar til å oppdage øyesykdom i en tidlig fase. Specsavers Bodø har tatt i bruk nyvinningen, som gir viktig informasjon om øyets indre.

– Tenk deg en bløtkake med bær som ser fin ut, men inni vet du ikke eksakt hva kaken inneholder. Sånn er det også med øyet ditt. Men med ny teknologi kan vi nå se netthinnens lag bakover og hva som ligger under netthinnen, forklarer optiker Lidvard J. Veland vedSpecsavers Bodø.

Les også:  Janne Gundersen fra Dønna leder aksjon mot selvmord

OCT (Optical Coherence Tomography) er noe av det mest avanserte utstyret innenfor øyehelse og bidrar til å oppdage øyesykdom i en tidlig fase. En undersøkelse med OCT er helt smertefri og benytter det samme prinsippet som en ultralydundersøkelse. 

– OCT er en del av vår standard synsundersøkelse og vi er veldig fornøyde med å være ute med å ta denne teknologien i bruk, forteller optikeren.

Les også:  Test: Førsteklasses frokost hos Comfort Hotel Bodø

Heldigvis er det mest vanlig å finne ufarlige endringer i øyet. Men for dem med sykdomstegn er det veldig viktig at dette oppdages så tidlig som mulig.

– I motsetning til en vanlig synsundersøkelse uten OCT, kan det være enklere å se tegn på øyesykdom. Mange tusen nordmenn har grønn stær uten å vite om det. Mange tilfeller oppdages under rutineundersøkelse hos optiker. Derfor er jevnlige synsundersøkelser med OCT viktig, forteller Trine Johnsen, fagsjef hos Specsavers (bildet).

Les også:  VIDEO: Standup-komikere fra Bodø går løs på strømregninger og politikere

– Vi vet at mange tilfeller av grønn stær oppdages hos optiker, og vi jobber derfor bevisst for at flest mulig skal ta jevnlige synsundersøkelser, akkurat som man går jevnlig til tannlegen, avslutter hun.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.