Advarsel: Falsk solkrem i utenlandske nettbutikker!

iphone sommer

Sommeren er høysesong for piratkopier, og 2 av 10 nordmenn innrømmer at de er usikre på om solkremen de har kjøpt er original vare.

–  En billig solkrem kjøpt i utlandet eller fra utenlandske nettsider kan være falsk, ikke gi solbeskyttelse og inneholde stoffer som er farlige for huden, advarer Farmasiet og Patentstyret.

I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Farmasiet, sier 1 av 10 nordmenn at de har kjøpt solkrem fra typiske charterdestinasjoner, for eksempel i strandkiosker eller lokale butikker. 2 av 10 er usikre på om produktet er original vare.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Det er godt dokumentert av Europol at falske produkter utgjør en helse- og sikkerhetsmessig trussel mot forbrukerne, og ifølge statistikk fra Europol, blir falske kosmetikkprodukter typisk solgt i små butikker eller av gatehandlere.

– Det kan være vanskelig å se forskjell på ekte og uekte solkrem. Falsk solkrem kan være en blanding av ukjente kjemikalier som ikke har noen solbeskyttelse i det hele tatt. Folk har kjøpt det de trodde var en merkevare-solkrem og deretter fått solforbrenninger, sier Stig Henning Pedersen, driftsleder og farmasøyt i Farmasiet, og legger til:

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Ukjente og farlige stoffer kan også forårsake reaksjoner som blant annet kløe, svie, rødhet og hevelse. Dette er skikkelig skummelt, spesielt for barn med tynn og sensitiv hud.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.