Rekordmange ungdommer får læreplass

snekker

Antallet ungdommer i Nordland som fikk læreplass har økt med hele med 13 prosentpoeng på fire år, og Nordland ligger nå to prosent over landssnittet. 1 319 personer av de 1790 som søkte om læreplass i 2017 en lærekontrakt.

Antallet med ungdomsrett som fikk lærekontrakt økte med 100 personer fra året før. Nordland fylkeskommune melder nå på nettsidene at fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) er kjempefornøyd med at enda flere nordlendinger formidles til læreplass enn landssnittet.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Det har vært gjort en formidabel innsats for å nå denne økningen i antall formidla ungdommer til læreplass. Jeg kjenner både på stolthet og glede. Dette er viktig for både ungdommene og arbeidslivet, sier Olsen til NFK.

Hild-Marit Olsen mener dette er en seier for ungdommen og at det politisk press, tett dialog med kommunene og partene i arbeidslivet som har gitt de gode resultatene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.