ys

Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

nylig ble det kjent at Tolletaten styrkes med 118 millioner kroner. – Det er bra regjeringen lytter til de svært tydelige signalene fra Norsk Tollerforbund og YS om en Tolletat i knestående,... Les mer »
sykehus operasjon

YS krever trygghet for alle som er pålagt øvelser

Regjeringen vil gi ansatte i kriminalomsorgen erstatning for skader under øvelse. Det er positivt, men YS krever trygghet for alle yrkesgrupper. Regjeringen fredag frem et lovforslag om å gi ansatte i kriminalomsorgen... Les mer »
ys

YS sterkt kritisk til renteheving fra Norges Bank

Norges Bank vedtok torsdag å heve styringsrenten til 4,5%. Rentehevingen kommer i en tid med formidable økonomiske utfordringer for mange. YS mener derfor at rentehevingen var unødvendig. – Det er klare tegn til... Les mer »
skatt

Staten: Historisk høyt sentralt tillegg

Lønnsoppgjøret i staten er i havn med et historisk høyt sentralt lønnstillegg. YS Stat-leder Jens B. Jahren er fornøyd med resultatet. – Dette treffer våre medlemsgrupper godt, sier han. Årets lønnsforhandlinger ble... Les mer »
ys

Storstreiken: Nytt streikeuttak i YS

Søndag morgen varslet YS om at en ny pulje medlemmer tas ut i en eventuell streik. Dette vil i så fall kunne føre til at blant annet Remas butikker ikke får påfyll... Les mer »
ys

YS’ likestillingspris for 2022 til Lise Klaveness

– Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund, har i alle år vært en svært tydelig og kompetent stemme i arbeidet for likestilling, mangfold, skeives rettigheter, menneskerettigheter og demokrati. Dette nådde sitt foreløpige... Les mer »
ys

Revidert nasjonalbudsjett: Regjeringen bør satse mer på omstillingen av arbeidslivet

– Forslaget til revidert budsjett inneholder ingen store overraskelser, men det er bekymringsfullt at regjeringen ikke viser større vilje til å satse på omstillingen av arbeidslivet, sier YS-leder Erik Kollerud. – Regjeringen... Les mer »
elektrisitet

Høye strømpriser kan påvirke lønnsoppgjøret

De siste månedene har nordmenn opplevd historisk høye strømpriser, og mange sliter med å betale strømregningene sine. Negotia har mottatt mange meldinger fra bekymrede medlemmer som krever at myndighetene må gjøre noe... Les mer »
bedrift lønn avtale

Brudd i lønnsforhandlingene i staten

Det er brudd i lønnsforhandlingene i staten, arbeidstakerorganisasjonene Unio, YS og Fellesorganisasjonen (FO) har valgt å bryte forhandlingene. Oppgjøret havner nå hos Riksmegleren. – Med statens tilbud ville våre medlemmer gått ned... Les mer »
virke

Storstreik avblåst: Virke, LO og YS i mål med forhandlingene

Natt til torsdag ble Virke, LO og YS enige i mellomoppgjøret 2021. Forhandlingene av de 51 ulike avtalene ble i år gjennomført samordnet med LO og YS sentralt fremfor med de enkelte underliggende forbundene.... Les mer »