Storstreik avblåst: Virke, LO og YS i mål med forhandlingene

virke

Natt til torsdag ble Virke, LO og YS enige i mellomoppgjøret 2021. Forhandlingene av de 51 ulike avtalene ble i år gjennomført samordnet med LO og YS sentralt fremfor med de enkelte underliggende forbundene.

– Virke har hatt som utgangspunkt at frontfagsrammen skal legges til grunn. Resultatet av våre forhandlinger er i tråd med rammen på 2,7 prosent. Det er gitt ulike tillegg tilpasset situasjonen som de ulike bransjene står i, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen.

Les også:  Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

– Virke har vært opptatt av å sikre et moderat mellomoppgjør som tar innover seg den alvorlige situasjonen mange bransjer står i, samtidig som vi møter LO og YS på deres krav om lønnsøkning. Det har vi nå fått til gjennom gode og konstruktive forhandlinger, sier Ivar Horneland Kristensen.

Det er gitt generelle tillegg mellom 50 øre og 2,25 kroner per time, og i tillegg er det på enkelte områder gitt lavtlønnstillegg på 1 krone. På grossistoverenskomsten er det satt av 60 øre per time til et eget kompetansefond.

Les også:  Frykter dyrtid kan føre til oppblomstring av useriøse i Nordland

– Det er gitt ulike tillegg til ulike grupper, men summen er at alle ansatte sitter igjen med mer, også de lavtlønte, sier han.

Privat handels- og tjenestenæring sysselsetter 1,3 millioner nordmenn. Forhandlingene som er gjennomført gjelder i et bredt spekter av bransjer som dagligvare og faghandel, energistasjoner, grossister, treningssenter, restaurant og servering, reiseliv, kultur og opplevelser, gravferd, brukerstyrt personlig assistanse og mye mer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.