Brudd i lønnsforhandlingene i staten

bedrift lønn avtale

Det er brudd i lønnsforhandlingene i staten, arbeidstakerorganisasjonene Unio, YS og Fellesorganisasjonen (FO) har valgt å bryte forhandlingene. Oppgjøret havner nå hos Riksmegleren.

– Med statens tilbud ville våre medlemmer gått ned i reallønn, sier forhandlingsleder i Unio stat, Guro Elisabeth Lind.

– Staten er ikke villig til å komme oss i møte på kravet om å sikre kjøpekraften for våre medlemmer, og da ser vi dessverre ingen annen mulighet enn å bryte forhandlingene og be Riksmekleren om hjelp til å komme i mål, sier YS Stats leder, Pål N. Arnesen.

Les også:  - Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

– Det ble klart at staten ikke ville møte kravene våre. Vi vil sikre rom for reallønnsvekst og en god fordelingsprofil med tanke på lavtlønte og likelønn. Det ble fort tydelig at vi ikke ville komme til enighet på noen av disse punktene. Derfor bryter vi forhandlingene, lenge før fristen, sier FO-nestleder Marianne Solberg.

Lønnsoppgjøret i staten startet mandag, men det ble brudd før den avtalte fristen som var satt ved midnatt, natt til 1. mai. Nå møtes partene hos Riksmekleren. Kommer ikke partene til enighet i meklingen, blir det streik i staten fra arbeidstidens begynnelse fredag 27. mai.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.