YS sterkt kritisk til renteheving fra Norges Bank

ys

Norges Bank vedtok torsdag å heve styringsrenten til 4,5%. Rentehevingen kommer i en tid med formidable økonomiske utfordringer for mange. YS mener derfor at rentehevingen var unødvendig.

– Det er klare tegn til at norsk økonomi kjøler seg ned. Arbeidsledigheten er på vei opp. Norsk økonomi har allerede fått en kraftig dose renteheving, og vi har ennå ikke sett de fulle konsekvensene av dette. Derfor mener jeg dagens renteheving var unødvendig, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.  

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

YS forstår at Norges Bank må gjøre krevende vurderinger og at det finnes argumenter som taler for renteheving. Rentehevingen vil blant annet sende et kraftig signal til markedene om at banken mener det de sier.

Men det er mange som sliter nå, og dagens renteheving vil bli en tung bør for både bedrifter og enkeltpersoner som har økonomiske utfordringer.  

– Denne økningen vil ramme særlig bygg- og anleggsnæringen, hvor vi allerede ser at ledigheten stiger. Vi frykter høyere arbeidsledighet og en for stor totalbelastning på folks økonomi», sier Skjæggerud 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.