Streik avverget: Partene enige i årets lønnsoppgjør

passasjer

Streiken er avverget etter at YS og NHO kom til enighet ved 15.00-tiden søndag ettermiddag, etter mer enn 15 timers mekling på overtid.

– Vi er fornøyd med at NHO kom oss i møte, selv om rammen endte på 2,7%, sier Eirik Bornø, leder av YS Privat.

Partene kom til enighet etter å ha sittet i mekling siden fredag morgen. Resultatet innebærer blant annet et generelt tillegg på kr 2,25 og et lavlønnstillegg på kr 1. Begge tillegg gis fra 01.04.21. 

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

– Oppgjøret tar hensyn til konkurranseutsatt industri og er et bidrag til å sikre at våre medlemmer fortsatt skal ha gode og trygge arbeidsplasser også i framtida, sier Bornø.

– Vi er også fornøyd med at det er oppnådd enighet om kravet om å sikre de lavtlønte et ekstra tillegg i årets oppgjør. YS Privat har flere medlemsgrupper i bransjer som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier han.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

Resultatet omfatter om lag 15 000 medlemmer fra følgende YS-forbund: Yrkestrafikkforbundet, Parat, Negotia, SAFE og Delta.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.