vekter

Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Parat og NHO Service og Handel har klart å bli enige i meklingen og streik er unngått. Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier vekterne får 13,50 kroner i generelt tillegg. Utover dette... Les mer »
restaurant

Innspurt i meklingen for hotell og restaurant

Søndag kveld er det innspurt i meklingen mellom Parat og NHO Reiseliv. Meklingen omfatter Parats medlemmer i hotell-, restaurant- og flycateringbransjen. Hvis partene ikke blir enige, tas 262 medlemmer ut i streik... Les mer »
bedrift lønn avtale

Brudd i mekling – Regjeringen forbyr streik

Meklingen mellom Parat og NHO har ikke ført frem, noe som normalt betyr streik. Regjeringen har imidlertid innført tvungen lønnsnemnd, noe som betyr at konflikten skal avgjøres av Rikslønnsnemda. Lars Petter Larsen,... Les mer »
mat middag

Hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett

Parats medlemmer blant hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett. Advokat i Parat, Sigurd Øyvind Kambestad, sier de i 2022 vant saken i lagmannsretten, en sak Høyesterett nå har satt endelig punktum for, og... Les mer »
parat

Enighet i meklingen for offshore helikopter

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Luftfart for redningsmenn i Bristow Norway. Forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier redningsmennene har fått gjennomslag for sine krav. Larsen sier det er... Les mer »
Parat

Enighet i apotek-meklingen

Parat/Farmasiforbundet og Virke har kommet til enighet i mekling om overenskomst for apotekteknikere og medarbeidere. Det er enighet om endring i arbeidstid fra 36 til 37,5 timer pr. uke, enighet om at... Les mer »
fly reise ferie

SAS-pilotene leverer plassoppsigelse og varsler om streikefare

Pilotene møtes med krav på 30% nedgang på allerede konkurransedyktige vilkår, samtidig som at jobbene deres flyttes ut i bemanningsbyråer. SAS-ledelsen har brukt pandemien til å si opp nesten halvparten av pilotene... Les mer »
avtale enighet

Enighet om reiselivsavtalen: Reallønnsvekst sikret for medlemmene

Parat og Virke kom torsdag ettermiddag til enighet om reiselivsavtalen. Oppgjøret sikret et generelt tillegg til alle medlemmer på 1,50 kroner per time. Parats forhandlingsleder Thomas Lilloe forteller at oppgjøret på reiselivsavtalen havnet... Les mer »
vekter

Forhandlingsløsning for vekterne

Parat og NHO Service og Handel kom onsdag morgen til enighet i Vekteroverenskomsten for perioden 2022-2024. Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier vekterne får et oppgjør på 7 kroner timen og er... Les mer »
sveising

Parat-enighet i lønnsoppgjøret for frontfaget

Natt til lørdag ble Parat enig med Norsk Industri på Industrioverenskomsten. Forhandlingsleder for Parat, Kjell Morten Aune, sier arbeidstakerne har fått gjennomslag for flere viktige krav i meklingen, blant annet reallønnsøkning med... Les mer »