Jubler for satsing på fiskerihavner i Nordland

nfk

– Det er veldig bra at fiskerihavnene både på Andenes og på Røst og Værøy nå er løftet inn i den viktige første perioden av Nasjonal Transportplan (NTP) 2025-2036, sier fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik.

I NTP 2025-2036 ligger Andenes havn med 800 millioner kroner, Røst havn med 305 millioner kroner og Værøy havn med 497 millioner kroner.

– Jeg vil gi regjeringen honnør for at de nå løfter utbygging av fiskerihavner i NTP. Det er særs viktig for oss i Nordland, som er et av landets største og viktigste fiskerifylker. Dette er en sak som fylkespolitikerne har jobbet med over lang tid. I fylkesrådets politiske plattform er det et sentralt punkt at fiskeri- og havbruksnæringen må ha gode, stabile og forutsigbare rammebetingelser. Vi ønsker å bidra til at fiskeri og havbruk fortsatt sikres bærekraftig vekst. Da må vi som nasjon sørge for at farleder og havner utbedres slik at de kan betjene dagens fiskefartøy, sier en fornøyd fylkesrådsleder.

Please follow and like us:
Pin Share
Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.