Rekordmange båtskader i januar

gjensidige

Gjensidige har registrert 210 båtskader og nå bør du sjekke båten din. Det er kaldt, det er vinter og det blåser friskt fra alle kanter. Likevel ligger mange båter fremdeles trygt fortøyd ved kai – eller ?

– Det er i hvert fall det båteiere ønsker å tro, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Etter helgens uvær, var det mange som fikk seg en overraskelse når vinden løyet.

Han forklarer at vinteren kan gi ubehagelige overraskelser. Selv om de fleste fritidsbåter på markedet i dag er selvlensende, gir ikke dette noen garanti mot storm, uvær og synkeskader, ifølge kommunikasjonssjefen.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Skader i millionklassen
– Dette er det flere som har fått erfart de siste ukene. Den ene stormen etter den andre har skylt innover kysten og gjort store skader, sier Voll.

Gjensidige alene har så langt i januar registrert 210 båtskader med erstatningsutbetalinger på over 10 millioner. Bare etter helgens uvær har Gjensidige fått melding om over 60 båtskader, men Voll tror dette antallet vil øke etter hvert som folk sjekker båten sin.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

– De fleste båtene har fått slagskader ved kai, tatt inn vann eller sunket på grunn av uvær. I tillegg har flere båter fått kalesjen ødelagt, sier Voll. Fortsetter det dårlige været utover vinteren, tror Voll at antall båtskader vil øke kraftig.

Mange båter blir liggende ute hele året. Tidligere var folk flinkere til å se til sin egen og andres båter, fordi de visste at det var en risiko for at båten kunne ta inn mye vann. I tillegg kan snø og is bidra til å tette igjen dreneringssystemet.

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Ligger båten ute over lengre tid uten tilsyn og får en skade som følge av dette, kan det få konsekvenser for forsikringsoppgjøret, forteller Voll

– Få båten på land. Det er ofte den beste medisinen for et godt båthold. Ligger båten ute gjennom hele vinteren er det viktig å se til båten ofte. Sjekk også at fortøyningene er i god stand. Be gjerne andre om hjelp om du ikke selv har anledning, avslutter Voll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.