the whale

The Whale på Andenes blir nå realisert

Staten bevilger 74 millioner kroner til The Whale og nå starter arbeidet med byggingen med mål om åpning av The Whale første halvår 2026. The Whale er et prosjekt som er godt... Les mer »
Linea Buitink

Andværingen Linea Buitink inn i styret til Nordland SU

Linea Buitink (17) fra Andøy er valgt inn i fylkesstyret til SU. Buitink er tredjegenerasjons SV. Lederen av Andøy SV, John Helmersen, er hennes morfar og Jitse Buitink er fungerende leder i... Les mer »
nfk

Fjellrensk i Bleikskleiva

Trafikantene må legge inn ekstra tid når fjellet skal renskes for løs stein og ustabile blokker. Arbeidet vil gi nyttig informasjon i testing av steinsprangradaren. I Bleikskleiva mellom Bleik og Andenes er... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen setter fart på arbeidet med å utbedre Andenes havn

Regjeringen prioriterer penger i budsjettet for 2022 til å sette fart på arbeidet med å planlegge utbedringer i innseilingen og havnebassenget i Andenes havn. – Andøy kommune er en av Nordlands større... Les mer »
nfk

Ingen penger til fiskerihavn på Andenes: – Åtte bortkastede år

I Høyreregjeringens siste statsbudsjett ligger det ingen penger til fiskerihavn på Andenes. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er rystet. Nordland fylkeskommune har over lang tid jobbet for å få realisert ny fiskerihavn på Andenes,... Les mer »
the whale

Kulturministeren gir 1 million til The Whale

Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge. I sin åpningstale kunngjorde Raja at regjeringen... Les mer »
the whale

Nordland fylkesting bevilger 55 millioner kroner til The Whale

Onsdag 16. juni vedtok Nordland fylkesting enstemmig å bevilge 55 millioner kroner til The Whale på Andenes. Både styreleder i The Whale AS, Benn Eidissen og nestleder i styret for selskapet, Rune Rydningen satt ringside og fulgte behandlingen i fylkestingssalen.  – Dette er helt... Les mer »
politi

Oppdaget full mann sovende i stua på Andenes

Politiet melder at en beruset mann i 30-årene hadde forvillet seg inn på feil adresse på Andenes. Mannen hadde sovnet av i stua. Mannen ble oppdaget i 14-tiden lørdag, 2. juledag. Politiet... Les mer »
politiet

Politijakt etter promillekjører på Andenes

Under en trafikkontroll klokken på Andenes i Vesterålen klokken 5 lørdag morgen stanset ikke en bilfører da politiet satte på blålys. Politiet forfulgte bilen en kort periode, før kjøringen til bilen som... Les mer »
widerøe

Widerøe reduserer tilbudet på kortbanenettet – Nordland rammes hardt

Lønnsomheten for drift av kommersielle kortbaneruter er under hardt press. Økte avgifter over flere år, en kraftig svekkelse av den norske kronen og den generelle markedsutviklingen i Norge har medført store utfordringer... Les mer »