Linea Buitink

Andværingen Linea Buitink inn i styret til Nordland SU

Linea Buitink (17) fra Andøy er valgt inn i fylkesstyret til SU. Buitink er tredjegenerasjons SV. Lederen av Andøy SV, John Helmersen, er hennes morfar og Jitse Buitink er fungerende leder i... Les mer »
nfk

Fjellrensk i Bleikskleiva

Trafikantene må legge inn ekstra tid når fjellet skal renskes for løs stein og ustabile blokker. Arbeidet vil gi nyttig informasjon i testing av steinsprangradaren. I Bleikskleiva mellom Bleik og Andenes er... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen setter fart på arbeidet med å utbedre Andenes havn

Regjeringen prioriterer penger i budsjettet for 2022 til å sette fart på arbeidet med å planlegge utbedringer i innseilingen og havnebassenget i Andenes havn. – Andøy kommune er en av Nordlands større... Les mer »
nfk

Ingen penger til fiskerihavn på Andenes: – Åtte bortkastede år

I Høyreregjeringens siste statsbudsjett ligger det ingen penger til fiskerihavn på Andenes. Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er rystet. Nordland fylkeskommune har over lang tid jobbet for å få realisert ny fiskerihavn på Andenes,... Les mer »
the whale

Kulturministeren gir 1 million til The Whale

Lørdag åpnet kulturminister Abid Raja det nye Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og hadde med seg gode nyheter av stor betydning for utviklingen av reiselivet i Norge og Nord-Norge. I sin åpningstale kunngjorde Raja at regjeringen... Les mer »
the whale

Nordland fylkesting bevilger 55 millioner kroner til The Whale

Onsdag 16. juni vedtok Nordland fylkesting enstemmig å bevilge 55 millioner kroner til The Whale på Andenes. Både styreleder i The Whale AS, Benn Eidissen og nestleder i styret for selskapet, Rune Rydningen satt ringside og fulgte behandlingen i fylkestingssalen.  – Dette er helt... Les mer »
politi

Oppdaget full mann sovende i stua på Andenes

Politiet melder at en beruset mann i 30-årene hadde forvillet seg inn på feil adresse på Andenes. Mannen hadde sovnet av i stua. Mannen ble oppdaget i 14-tiden lørdag, 2. juledag. Politiet... Les mer »
politiet

Politijakt etter promillekjører på Andenes

Under en trafikkontroll klokken på Andenes i Vesterålen klokken 5 lørdag morgen stanset ikke en bilfører da politiet satte på blålys. Politiet forfulgte bilen en kort periode, før kjøringen til bilen som... Les mer »
widerøe

Widerøe reduserer tilbudet på kortbanenettet – Nordland rammes hardt

Lønnsomheten for drift av kommersielle kortbaneruter er under hardt press. Økte avgifter over flere år, en kraftig svekkelse av den norske kronen og den generelle markedsutviklingen i Norge har medført store utfordringer... Les mer »
storm hav sjø

Storm i Andenes: Sjøgata stengt

Sterk vind har løsnet takplater på et bygg i Sjøgata i Andenes torsdag i 12-tiden. Det er fare for at flere plater kan løsne, ifølge politiet. Politiet er på stedet og vurderer... Les mer »