LESERINNLEGG: Vi får fart på kraftproduksjonen

Foto: Naina Helen Jåma NTB

Fremskrittspartiet er bekymret fordi regjeringen er for initiativrike. Det lever vi godt med. «Regjeringen kommer stadig med planer for nye industrietableringer i Norge», konstaterer Fremskrittspartiets energipolitiske talsperson Terje Halleland i Bodøposten.

Av: olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Han peker på at næringsministeren presenterer mange planer som krever mye tilgang til kraft, og at dette er kraft vi ikke har i dag. Jeg deler ikke Hallelands uro. Det er riktignok et faktum at det har vært bygget ut alt for lite ny kraft de siste årene. Det får nesten Frp og det forrige stortingsflertallet svare for selv.

Les også:  Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Norge har foreløpig et kraftoverskudd. Det skal vi holde på, og vi har etter kort tid i regjering allerede tatt mange grep: En massiv og fremskyndet satsning på havvind, ny åpning for vind på land, oppgradering av vannkraftverk og satsing på solenergi.

I tillegg er vi i gang med å redusere konsesjonsbehandlingstiden slik at vi får opp tempoet i utbygging av kraftnettet. Jeg opplever at industrien har tillit til og støtter arbeidet vårt.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Det veier adskillig tyngre enn Hallelands bekymringer.

Foto: Naina Helen Jåma NTB

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.