Åtte personer druknet i første halvdel av juli

Redningsselskapet

Så langt i juli har åtte personer omkommet i drukningsulykker. Hittil i år har 41 personer druknet, viser ferske tall fra Redningsselskapet.

7 av de 41 personene har omkommet i drukningsulykker i Norge, mens fire norske statsborgere har druknet utenlands. På samme tid i fjor hadde 41 personer druknet innenlands.

I hele juli i fjor druknet totalt 12 personer.

– Den positive trenden fra juni, med færre ulykker enn tidligere år, har dessverre ikke fortsatt inn i juli. Redningsselskapet oppfordrer alle til å tenke sikkerhet uansett vannaktivitet i sommer, og til å passe godt på hverandre, sier Tanja Krangnes, fagsjef for drukningsforebygging i Redningsselskapet.

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

Halvparten av drukningsulykkene så langt i juli har skjedd fra fritidsbåter.

En eldre tysk mann omkom da båten han satt i kantret ved Straumen i Smøla kommune i Møre og Romsdal. De tre andre som var om bord overlevde ulykken.

Dykkere fant en norsk mann i 70-årene omkommet ved Norra Väderöerna i Sverige. Mannen har sannsynligvis falt over bord fra egen båt.

Ved Hvaler døde en norsk mann og en svensk kvinne, begge bosatt i Sverige, etter at seilbåten deres grunnstøtte utenfor Hvaler i Viken.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

To personer har druknet i badeulykker i juli. I Oslo omkom en mann i 30-årene under bading i Ulsrudvann i Østmarka, mens en mann i 50-årene druknet da han badet i jettegrytene ved Brufossen i Åmli kommune i Agder.

En mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet omkommet i sjøen ved Bleiksøya i Andøy kommune i Nordland, etter at båten hans ble observert i fjæra.

På svensk side av Gamle Svinesundsbro ble en mann i 30-årene funnet livløs i sjøen, ikke langt fra der båten hans lå fortøyd. Hvordan mannen havnet i vannet og om ulykken skjedde på norsk eller svensk side er usikkert. Vedkommende var norsk statsborger, bosatt i Norge.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

Av de 41 personene som har druknet så langt i år, var det 35 menn og seks kvinner. Tre av disse (7 %) var barn mellom to og seks år. 41 % var 60 år eller eldre.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.