Opplever du økt sexlyst under mensen? Da er du ikke alene!

dame

Har du kjørt brannbil før…? Her spør vi selvsagt ikke om du har sittet bak rattet på en ekte brannbil med sirener og brannstige, men om du har hatt sex når du har hatt mensen. Hvis du har det, er du nemlig i godt selskap, ifølge en ny innsiktsundersøkelse.

I en ny, landsdekkende og representativ undersøkelse, gjennomført av YouGov, har Kondomeriet kartlagt nordmenns sexvaner – og blant annet avdekket hvordan norske kvinner forholder seg til sex og mensen. 

I undersøkelsen kommer det frem at halvparten av kvinner som har hatt sex, også har hatt sex under menstruasjonen. Det er med andre ord like vanlig å ha sex med mensen, som det er å ikke ha det. 

– Har du lyst til å ha sex, enten med en partner, deg selv eller et leketøy når du har menstruasjon, er det bare å go with the flow, bokstavelig talt! 

Det sier sexolog i Kondomeriet, Ingrid Bakker.

Ifølge sexologen kan det «å kjøre brannbil» ha flere fordeler. Det gjelder uansett om man gjør det alene eller har én (eller flere) medpassasjerer. Blant annet er man ofte våtere og produserer mer naturlig glid i skjeden når man har mensen, noe som kan gjøre samleiet mer behagelig for mange.
En annen stor fordel, som sexologen trekker frem, er at man faktisk kan lindre menstrasjonssmertene. 

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

– Noen kvinner opplever at menssmertene minskes når de får en orgasme! Under en orgasme frigjøres det blant annet endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende og lykkehormonet dopamin som også kan ha en positiv effekt på hvordan vi føler oss, forklarer hun og legger til: 

– Det gjelder selvfølgelig ikke for alle kvinner, for eksempel ikke om man har endometriose. Men det er verdt et forsøk, spør du meg!

Hva så med sexlyst under den røda uka? Det er et kjent fenomen at kvinners sexlyst kan øke i tiden rundt eggløsning. Altså cirka 14 dager før tante rød kommer på besøk. Da er kvinner på sitt mest fruktbare – og mest interessert i å ha sex, sett fra evolusjonens side. 

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Men det er også mange kvinner som opplever å føle seg ekstra kåte under selve menstruasjonsperioden. Og ifølge Kondomeriets nye innsiktsundersøkelse har 33%, altså en tredjedel av kvinner, opplevd økt sexlyst under menstruasjonen. Den største andelen finner vi i aldersgruppen 18-29 år. Her har hele 57% kjent seg ekstra kåte under jordbæruka. 

Nøyaktig hvorfor noen kvinner opplever økt sexlyst under menstruasjonen, finnes det ikke et fasitsvar på, ifølge sexologen. 

– En mulig forklaring kan jo være at det å ha sex når man har mensen blir litt ekstra spennende, fordi det oppleves som litt tabu og forbudt. Og fordi man ofte vil ha det man ikke kan få, sier hun. 

Samtidig er sex under menstruasjonen en stor turn-off for mange, forteller sexologen. 

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– For mange er mensen synonymt med blant annet smerter, oppblåsthet og lavt energinivå. Siden sexlyst ofte kommer av overskudd, er det ikke rart eller unormalt at mange legger sex på hylla akkurat på denne tiden av måneden.

Kjøre brannbil? Her er sexologens beste kjøreregler! 

  • Om du ikke ønsker å få blod på lakenet, kan du flytte sengekosen fra sengen og inn i dusjen. 
  • Sex i misjonærstilling med et par håndklær under rumpa minsker også sjansene for blodsøl på lakenet!
  • Selv om det er mindre sannsynlig å bli gravid under menstruasjonen, kan man heller ikke utelukke dette helt. Ønsker du ikke å bli gravid, bør du bruke prevensjon.
  • Om du kjenner deg ekstra kåt, men ikke er interessert i å ha noe inn der, er det viktig å huske på at sex er mye mer enn bare penetrasjon. Stimuler klitoris eller andre erogene soner med for eksempel fingrene eller et sexleketøy!
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.