Nordmenn vil ikke tilbake til Tyrkia

strand ferie sommer

Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia er landene flest nordmenn skal til i sommerferien i år, ifølge FINNs ferske reiseundersøkelse*, gjennomført i samarbeid med Norstat.

30 prosent av respondentene i undersøkelsen svarer at god atmosfære og god stemning er blant årsakene til at de skal til disse destinasjonene, mens 15 prosent svarer at det er fordi det er trygt å reise dit.

Vil ikke tilbake til Tyrkia
Nettopp dette med hygge og trygghet er også en del av årsaken til at mange nordmenn ikke vil tilbake til ett bestemt land – nemlig Tyrkia.

Godt over 20 prosent sier at de absolutt ikke vil tilbake til Tyrkia, og hele 50 prosent av respondentene svarer at de ikke vil tilbake til den aktuelle destinasjonen fordi det er “lite hyggelig”. 34 prosent sier også at dårlige minner er grunn til at de ikke vil tilbake, 32 prosent at det er skittent og 30 prosent oppgir frykten for terror som grunn.

– Det er viktig at det er hyggelig og god stemning der man skal på ferie. Det er nok også mye av grunnen til at mange drar til samme sted om igjen og om igjen – fordi man vet hva man får, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– At Tyrkia har falt i popularitet, er kanskje ikke så overraskende. Selv om mange fortsatt reiser dit, er det nok slik at en del synes Tyrkia er litt utrygt, og selv om det er billig, finnes det mange andre, alternative destinasjoner som er like billige og “tryggere”. Tyrkia grenser også til krigsherjede Syria, som heller ikke er særlig positivt. Mange nordmenn har rett og slett droppet Tyrkia til fordel for andre land i Sørøst-Europa.

Det er flest nordlendinger (28 prosent) og vestlendinger (29 prosent) som oppgir at de ikke vil tilbake til Tyrkia. Og disse har tydeligvis hatt dårligere opplevelser med landet enn Oslo- og Østlendinger, hvor henholdsvis 15 og 17 prosent av beboerne sier at de ikke vil tilbake til Tyrkia.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Men mange reiser likevel
Til tross for at Tyrkia er destinasjonen færrest sier at de vil tilbake til, har tidligere data fra FINN reise vist at Tyrkia også er en av destinasjonene med størst vekst i bestillinger i år, både på fly og pakkereiser.

Etter et par dårlige sesonger i 2016 og 2017 er de nå på full fart tilbake til gammelt nivå.

– Tyrkia er fortsatt relativt billig, mens de mest populære sommerdestinasjonene, som Spania, Hellas og Kroatia, har blitt dyrere. Så det er nok mange som velger å dra til Tyrkia på grunn av pris, og så er det nok en del som reiser dit da for første gang, sier Terje Berge.

Egypt og Bulgaria også på listen
Heller ikke Egypt og Bulgaria kommer særlig godt ut i reiseundersøkelsen, og havner på andre og tredjeplass over destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til.

– Egypt og Bulgaria er også land mange kanskje føler at ikke er så veldig trygge. I tillegg er det nok en del som kan ha hatt litt negative opplevelser med hotellene i Bulgaria. Det er varierende standard, og reiseundersøkelsen viser også at nordmenn er opptatt av bo, at det skal være greit. Og så har service mye å si, sier Berge.

Les også:  Flyrutene i Nordland må bedres

Det er klart flest østlendinger (15 prosent) som ikke vil tilbake til Egypt. Til sammenligning oppgir kun 3 prosent av vestlendinger at de ikke vil tilbake dit. Bulgaria er det flest fra Midt Norge (11 prosent) som er kritiske til, med 11 prosent som oppgir destinasjonen som et land de ikke ønsker å besøke igjen, mens kun 1 prosent av Oslo-borgerne oppgir det samme.

Topp 5 destinasjoner nordmenn ikke vil tilbake til (hentet fra reiseundersøkelsen):

Tyrkia
Egypt
Bulgaria
Russland
USA

Topp 5 grunner til at nordmenn ikke vil tilbake til landet/destinasjonen (hentet fra reiseundersøkelsen)

Lite hyggelig
Dårlige minner
Skittent
Terror
Dårlig mat

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.