Norge møter Danmark i semifinale: Nå skal håndball-EM avgjøres!

tv3

Fredag klokken 20.30 skal det avgjøres om håndballjentene tar seg til finalen, når de møter vertsnasjonen Danmark til semifinale i Herning. Samtlige kamper i sluttspillet sendes på Viaplay og TV3.

De norske håndballjentene har så langt feid all motstand av banen, og nå er det kun fire lag igjen som skal kjempe om EM-tittelen. Som gruppevinner i hovedrunden møter Norge nå EM-arrangør Danmark i semifinalen. Kampen spilles klokken 20.30 fredag kveld, og sendes på Viaplay og TV3.

– Det blir en skikkelig naboduell når Norge møter Danmark til EM-semi. Danmark har spilt seg voldsomt opp etter treningskampene mot Norge før EM. De er i en flytsone med en fantastisk Sandra Toft bakerst. Norge har også spilt seg bedre sammen og med Katrine Lunde og Silje Solberg tilbake i mål er Norge også godt besatt på denne plassen. Det kommer til å bli et tøft oppgjør, men jeg holder Norge som favoritter til å nå en EM-finale, sier håndballekspert i NENT Group, Karoline Dyhre Breivang.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Dyhre Breivang vil være på plass i studio både fredag og søndag sammen med Ørjan Bjørnstad og den danske håndballeksperten Joachim Boldsen. Han holder også en knapp på norsk seier, men tror muligheten er til stede for at danskene kan ta det.

– I mitt univers har Danmark alt å vinne og absolutt ingenting å tape. Nettopp derfor tror jeg faktisk helt reelt at det er en liten mulighet for dansk seier i semifinalen. At Danmark i tillegg har turneringens beste keeper, Sandra Toft, gjør derfor at mitt håp er større enn ingenting. Men det er en kamp mot overmakten, og en kamp der Danmark skal ut av skyggen som har svevet over hodene deres siden 2002, som var siste danske seier over Norge i en mesterskapskamp, sier Boldsen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Med glimt i øyet sender også Boldsen et lite stikk til sine norske kolleger og norske håndballfans i forkant av storkampen.

– Jeg mener at Norge er 80-20-favoritter, men det har skjedd større overraskelser tidligere. Og tenk hvor deilig det ville vært som dansk ekspert i norsk studio om Danmark vinner kampen. Uansett hva som skjer er dette kampen om det nordiske herredømme, og jeg gleder meg helt sinnssykt.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

I den andre semifinalen møtes Frankrike og overraskelseslaget Kroatia. Den spilles fredag klokken 18.00 på Viaplay og TV3, med studiosending fra klokken 17.30.

Søndagen starter med studiosending fra klokken 15.00 i forkant av bronsefinalen klokken 15.30. Etter kampen er det sending helt frem til finalen, som har avkast klokken 18.00 – Forhåpentligvis med norsk deltakelse.

Sendeskjema sluttspill:

Fredag 18/12, 18.00: Frankrike-Kroatia (Viaplay og TV3)
Fredag 18/12, 20.30: Norge-Danmark (Viaplay og TV3)
Søndag 20/12, 15.30: Bronsefinale (Viaplay og TV3)
Søndag 20/12, 18.00: Finale (Viaplay og TV3)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.