Riksveg 80 til Bodø holdes stengt

vegvesenet

Riksveg 80 til Bodø holdes stengt også det neste døgnet på grunn av skredfare. Riksveg 94 til Hammerfest er åpen etter stenging.

Helt siden søndag har værforholdene skapt utfordringer for vegtrafikken i Nord-Norge. Mye regn, snøskred og snøskredfare, ising og underkjølt regn har gitt vanskelige kjøreforhold.

Mandag kveld ble riksveg 80 mellom Fauske og Bodø stengt ved Kistrand på grunn av oversvømmelse og stor skredfare. Tirsdag morgen gikk sørpeskredet som var ventet. Skredet sperrer hele vegbanen. Onsdag formiddag er det besluttet å holde vegen stengt også det neste døgnet. Ny vurdering av situasjonen ved Kistrand vil bli gjort torsdag kl. 12.

Les også:  Valentines day: Nå kan du få hjerte-pizza hos Olivia i Bodø

– Det er faren for flere skred som gjør at vegen vil være stengt også videre, sier Håvard Langmo ved Vegtrafikksentralen i Nord-Norge.

Det er skilta omkjøring fra Saltdal til Tverlandet på fv. 812/fv. 17. Omkjøringsvegen er ikke anbefalt for store kjøretøy.

E6 over Kvænangsfjellet, på grensa mellom Troms og Finnmark, er også stengt på grunn av skredfare. Ny vurdering vil bli gjort onsdag kl. 14. I Finnmark er E69 til Honningsvåg og Nordkapp stengt på flere steder på grunn av skred.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

I samme fylke har riksveg 94 til Hammerfest vært stengt etter at to skred har blokkert vegen. Her er vegen nå åpen igjen.

– Det er fortsatt vanskelige kjøreforhold mange steder i Nord-Norge. Det er fare for at flere veger i hele landsdelen kan bli stengt på kort varsel på grunn av skred eller skredfare. De som skal ut og kjøre må sørge for å holde seg oppdatert på situasjonen på vegene. Sjekk trafikkmeldingene på www.175.no, sier Håvard Langmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.