Næringsministeren til Paris for å signere grønt industripartnerskap

Nærings- og fiskeridepartementet

Tirsdag 16. januar reiser næringsminister Jan Christian Vestre til Paris for å signere industripartnerskap med Frankrike for å øke farten på den grønne omstillingen.

Det ble enighet om å styrke samarbeidet med Frankrike da deres industriminsiter Roland Lescures besøkte  Norge i oktober 2023 etter invitasjon fra næringsministeren.

Partnerskapet som signeres i Paris 16. januar tilrettelegger for nærere samarbeid med franske myndigheter og næringsliv innenfor flere av områdene i Grønt industriløft. Norge og Frankrike vil blant annet styrke dialogen og næringssamarbeidet knyttet til karbonfangst og lagring, havvind, grønn skipsfart, råvarer og mineraler, batterier og solenergi.

Les også:  Stortingspresidenten til Frankrike

I Paris vil næringsministeren sammen med Lescure åpne det årlige fransk-norske Green Industry Forum, og ha bilateralt møte med Lescure, minister med ansvar for energiomstilling Agnès Pannier-Runacher, og statssekretær med ansvar for hav Hervé Berville.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.