ANNONSE: Spar penger på refinansiering

kalkulator

Det er ingen tvil om at en refinansiering av gjeld i et refinansieringslån kan spare deg for mange tusen kroner. Og hvis du har flere forskjellige lån, så blir det dessuten mer oversiktlig, siden du kun skal forholde deg til ett lån, i stedet for flere forskjellige smålån.

I tillegg til at man sparer penger på forskjellige termingebyrer, så gir refinansiering deg retten til fradrag på skatten. For ligningsåret 2018 er denne satsen på 23%. Men hva vet du egentlig om refinansiering?

Om refinansiering
Et refinansieringslån innebærer at du tar opp et lån med hensikt å innfri gjeld du har fra før. Og hele formålet er, at du får bedre betingelser totalt sett ved å ta opp et refinansieringslån. Det gjelder alle typer gjeld. Det kan være forbrukslån, kredittkortgjeld, forskjellige smålån, boliglån eller ubetalte regninger. Eller en blanding av det hele.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Det finnes altså mange forskjellige tilfeller for det kan være en stor fordel med et refinansieringslån. Det aller viktigste er selvsagt at du får bedre betingelser, slik at du kan få en bedre og mer oversiktlig hverdag.

Refinansieringslån uten sikkerhet
Hvis du ikke kan stille sikkerhet, så har et refinansieringslån normalt sett de samme betingelsene som et andre forbrukslån. Den eneste forskjellen er, at du ikke kan bruke lånet til hva du vil.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Den banken du har fått refinansieringslånet ditt hos, vil utbetale beløpene direkte til kreditorene dine, uten at du fungerer som mellomledd.

Refinansiering med sikkerhet
Men hvis du kan stille sikkerhet, så får du plutselig mange flere muligheter. Det kan for eksempel hende, at boligen din har steget i verdi siden du kjøpte den. Dette kan frigi for opplåning med pant innenfor 80% av boligens verdi.

Men du behøver ikke å selv stille sikerhet. Noen som står deg nær kan selvfølgelig også stille pant, slik at du kan få et refinansieringslån med de aller beste betingelsene og vilkårene.

Les også:  ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Når du har fått refinansiering, så vil du merke at du plutselig har en mye mer oversiktlig økonomi, samt færre kreditorer å forholde deg til. En stor del av grunnen til at det blir billigere for deg med et refinansieringslån, er at du skal betale betydelig mye mindre i månedlige kostnader til betjeningen av de ulike lånene dine.

Men husk, at selv om du får refinansiering og det hele fungerer godt, så er det opp til deg selv om det skal fortsette slik. Så vær for all del forsiktig med å oppta nye lån og kreditter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.