Nedgang i kortomsetning i desember

nets

Tall fra Nets og Vipps AS viser at i perioden fra 1.- 24. desember ble betalingskortene benyttet til å handle for mer enn 54,5 milliarder kroner, en nedgang på 1,4 prosent sammenlignet med i fjor.

I dagene til og med julaften ble det utført nesten 151 millioner kortkjøp, en vekst på 0,7 prosent i forhold til samme periode i fjor.

– Lillejulaften var den dagen med mest kortbruk i desember. Denne dagen ble det utført 8,7 millioner kortkjøp og det handlet for mer enn 3,6 milliarder kroner. Ut fra korttallene så det ut som det var mange som var ute og handlet mellom klokken 11 og 16, og enkelte perioder i disse timene ble det utført mer enn 300 kortkjøp per sekund, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Basert på korttallene for siste del av november og frem til og med julaften, kan det virke som en del av julehandelen har flyttet seg fra desember til november, og ikke minst rundt Black Friday og Black Week.

– Under Black Friday ble det satt ny rekord i kortbruk. Denne dagen ble det gjennomført nesten 9,3 millioner kortkjøp og det ble handlet for mer enn 3,8 milliarder kroner. I løpet av Black Week ble det handlet for ca 14,4 milliarder kroner som er en vekst på 3,6 prosent og det ble utført mer enn 40 millioner kortkjøp, en vekst på 3,8 prosent, sier Tjore.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.