Etiopias nye flyplass er Afrikas knutepunkt

Ethiopian Airlines

Etiopias hovedflyplass, Bole internasjonale flyplass, åpnet søndag 27. januar en utvidet terminal som tredobler passasjerkapasiteten. Allerede i fjor overtok flyplassen i Addis Abeba rollen som det viktigste knutepunktet for langdistansereiser til og fra Afrika, en posisjon Dubai hadde tidligere.

Den høytidelige åpningen ble markert med besøk og snorklipping av landets statsminister Abiy Ahmed. Prosjektet, med en kostnadsramme på 363 millioner dollar, tredoblet flyplassens størrelse og kan nå håndtere opptil 22 millioner passasjerer årlig. 

Stolt av landets ikon
Etiopias statsminister Abiy Ahmed, løftet frem flyselskapet som landets viktigste ikon som er prydet med landets nasjonalflagg. 

– Ethiopian Airlines er vår nasjonale stolthet og står frem som et spesielt ikon blant våre selskaper som bærer vårt navn, Etiopia, og vårt nasjonale flagg, sa Ahmed i sin åpningstale ved innvielsen. Den nye passasjerterminalen tilbyr det nyeste av teknologi, sikkerhetssystemer, effektive løsninger for å sjekke inn selv, i tillegg til taxfree butikker og gode spisesteder. 

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Åpner også luksushotell
I tillegg til utvidelsen av flyplassen er det åpnet et helt nytt hotell Ethiopian Skylight Hotel som blir viktig for reisende med Ethiopian Airlines. Flyselskapets representant i Norge Mussie Fitehamlak peker på at det nye hotellet er viktig for at Addis Abeba kan fungere som knutepunkt for alle reiser til Afrika.

– Vårt mål er å gi våre reisende den beste og mest effektive reiseopplevelsen, enten om reisen starter, avslutter eller om du er på gjennomreise til Addis Abeba. Det nyåpnede Ethiopian Skylight Hotel gjør det mulig for flyselskapet å tiltrekke seg rundt en tredel av de 6 millioner passasjerene som går gjennom flyplassen for å besøke Etiopia, sier han. 

Ambisiøse planer fremover
Fitehamlak forteller videre at Afrikas største flyselsap har satt seg store mål for årene fremover.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

– Vi har satt oss ambisiøse mål for de neste årene og implementerer nå en strategisk plan for de neste 15 årene for å fortsatt være Afrikas ledende flyselskap. Åpningen av den nye og utvidede flyplassen, i tillegg til det nye hotellet er viktige bidrag i veien mot målet, sier han.

Ethiopian Airlines ble stiftet for 74 år siden, og har i dag har en driftsflåte på 111 fly og flyr for tiden til mer enn 119 internasjonale passasjer- og lastdestinasjoner, med over 61 av dem i Afrika. I 2018 ble flyplassen i Addis Abeba den viktigste huben, eller knutepunktet, for all flytrafikk til Afrika.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.