Slik blir programmet for «Den kulturelle skolesekken i Nordland»

malerier

Den kulturelle skolesekken i Nordland (DKS) presenterer i dag programmet for neste skoleår (2019-20). Neste skoleår sendes det ut rundt 80 kulturproduksjoner som alle er skreddersydd for ungt publikum.

– Et mangfoldig og rikt program som gir alle elever i grunn- og videregående skole i Nordland mulighet for å stifte bekjentskap til ulike kunstuttrykk. – Og det med høy kunstnerisk kvalitet, sier leder for DKS Nordland Stig Løvseth.

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeid mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet. Kulturtanken har det nasjonale ansvaret for ordningen.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

Nasjonale mål for Den kulturelle skolesekken:
• Den kulturelle skolesekken skal medvirke til at alle elever i skolen får et profesjonelt kulturtilbud
• Den kulturelle skolesekken skal legge til rette for at elever i skolen lettere skal få tilgang til, gjøre seg kjent med og utvikle forståelse for kunst og kulturuttrykk av alle slag
• Den kulturelle skolesekken skal bidra til en helhetlig innlemming av kunstneriske og kulturelle uttrykk i realiseringen av skolens læringsmål.

Les også:  Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

– Med bakgrunn i fagfornyinga i skolen og overordna mål vil derfor skolene neste skoleår kunne benytte kjerneelementer og tverrfaglige emner når skolen skal forberede seg til at produksjonene kommer til skolen, sier Løvseth.

– Forfatteren Jan Kjærstad har snakket om kunstens spørrekraft, dens evne til å plante nye spørsmål, perspektiver og tanker i oss. Vår ambisjon med Den kulturelle skolesekken er å formidle spørrekraft. I musikk og scenekunst, litteratur, billedkunst, film, og ikke minst i kulturarven vår, finner vi et reservoar av tanker og perspektiver og kreativitet som vi kan øse av. Slike verktøy vil vi fylle skolesekken med neste skoleår, sier Løvseth.

Les også:  Varsler kontroll av vinterfiske i Nordland

Programmet presenteres i alle sine detaljer, med turneplan og programinformasjon på DKS Nordland sine hjemmeside: www.dksnordland.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.