Slik effektiviserer du sommeroppryddingen

cv mal

Nå nærmer sommeren seg, og etterlengtede dager med sol og varme venter. Men før det er tid for en avslappende ferie, vil mange nordmenn rydde opp og rense ut hjemme, i kjelleren eller på hytta.

Det er en prosess som kan kreve både tålmodighet og penger. Her gir Freetrailer tips om hvordan du kan effektivisere sommeroppryddingen.

For mange nordmenn er sommeroppryddingen et nødvendig onde. Når det er på tide å grave frem solstoler og hageredskap, blir mange minnet om gamle møbler og ting som står og samler støv. Selv om man får belønning i form av tilfredshet etterpå, er det sjelden særlig fristende å bruke energi på å rydde og rense ut. Men det er mulig å gjøre det enklere.

– Begynn med planleggingen, våg å kvitte deg med ting som ikke blir brukt, og tenk gjennom logistikken. Bestem en dag når du skal kvitte deg med ting du ikke trenger, og ikke bruk unødvendig med penger på dyr transporthjelp. Vi låner ut tilhengere gratis, og du finner oss på 20 utlånssteder i Norge. Det er god hjelp å få, men det gjelder å finne tjenester som faktisk sparer deg for tid og penger, sier Allan Sønderskov Darré, Group CEO, Freetrailer Group AS.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

Freetrailers beste tips for sommeroppryddingen:

1. Ha en klar plan

Før du begynner, er det lurt å planlegge ordentlig. Er det snart dugnad i området? Hva bør du kvitte deg med? Kan du plassere tingene på en gårdsplass eller parkeringsplass eller i en hage mens du rydder? Har du en venn som kanskje har lyst til å hjelpe til?

2. Ta hånd om møbler og materialer som trenger vedlikehold

Les også:  Bevilger 118 millioner til Tolletaten: – Bra regjeringen er lydhøre

Overflaten blir slitt på både møbler og gulv. Tregulv bør oljes regelmessig, og møbler kan bli som nye med litt maling. Husk å bruke filtknotter under møbler innendørs, og beskytt hagemøblene mot sol, vind og regn.

3. Start høyt oppe og gå nedover

Støv og skitt faller nedover. Derfor skal du alltid begynne rengjøringen høyt oppe og så bevege deg nedover. Samle alt på gulvet, så er det lett å fjerne med støvsuger.

4. Selg, gi bort eller kast det du ikke kommer til å bruke

Ting du ikke har brukt på flere år, vil du antakelig aldri bruke igjen. Prøv derfor å ikke være sentimental under sommeroppryddingen. Selg det som er av verdi, gi bort det som andre kan sette pris på, og ta resten med til nærmeste gjenvinningsstasjon.

Les også:  16,5 kilometer ny asfalt i Salten

5. Benytt gratis transport

Til slutt har du antakelig samlet sammen både skrot og gamle ting du hadde glemt at du eide. Noe skal kanskje til bruktbutikken og annet til gjenvinning. I stedet for å ta flere turer med bilen eller betale dyrt for en transport kan du låne en tilhenger helt gratis fra Freetrailer. I Norge er mer enn 115 tilhengere tilgjengelige på 20 forskjellige utlånsstasjoner, og gjennom Freetrailers nettside og app kan du både finne og bestille en tilhenger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.