Nytt uvær fredag: Veier og fjelloverganger kan bli stengt i Nordland

vegvesenet

I store deler av landet blir «Ingunn» erstattet av nytt, krevende vær og uforutsigbare forhold på veiene, fredag og lørdag.  Mye nedbør, varmegrader og vind gjør at faren for snø-, sørpe- og jordskred øker til nest høyeste nivå. 

Statens vegvesen advarer trafikantene om at veistrekninger og fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel.

Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og sørlige Troms blir rammet av det samme uværet. Flere veier er stengt allerede, og det kan bli flere.

Les også:  VIDEO: Pass på vekta til vinterferie-bilen!

– Det blir lokale variasjoner, sier Nils Karbø, leder for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen, men for store deler av landet blir det uforutsigbart på veien også de nærmeste to døgnene. Vi har satt på ekstra mannskap, men med den store skredfaren og overhengende fare for store skred, kan vi ikke love åpne veier.

– Vi følger situasjonen nøye, sier Karbø, og oppfordrer: Sjekk både vegvesen.no/trafikk og varsom.no før du reiser. Stopp også gjerne underveis og sjekk igjen hvis du skal reise langt, sier han.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Nedbøren og vinden vil avta mot søndag, og det blir kaldere, men faren for skred ut i veibanen er fortsatt stor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.