MUSIKK: Madrugada ute med låta «Nobody Loves You Like I Do»

warner

Da de tre gjenlevende originalmedlemmene i Madrugada kom sammen for å feire 20-årsjubileet til debutalbumet «Industrial Silence» i 2019, førte det ikke bare til oppunder 100 konserter – inkludert et triumftog på det europeiske kontinentet, festivaler over hele Norge og to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum.

Det medførte også at bandet forsto at de var savnet – og at de hadde savnet hverandre. Ikke minst innebar det eksepsjonelt god stemning.

Sivert Høyem (vokal, gitar), Frode Jacobsen (bass) og Jon Lauvland Pettersen (trommer) er alle enige om én ting: Så tilfredsstillende og gøysom det var i 2019, hadde det aldri vært på Madrugada-turné før.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

– Det føltes lett, ler Høyem to år senere. – Tro meg, det har aldri føltes lett før!

De gode følelsene innad i bandet måtte brukes til noe. Da det ble klart at Madrugada ikke følte seg ferdige med å spille konserter, ble det raskt enighet om at ny musikk måtte skrives og utgis.

Magien og kjemien fra konsertene lot seg uten videre overføre til øvingslokalet. Ånden fra bandets tidlige dager ble holdt i hevd i form av lange, kreative jam-sessions. Det kom mye musikk, de fikk dreis på en del gamle ideer fra skrivebordsskuffen, og i februar 2020 dro bandet til Los Angeles for å spille inn album.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

Lite visste de da at verden snart skulle stenge ned, og at prosessen frem mot ferdig plate skulle bli mer komplisert enn de hadde sett for seg. Mer om det ved et senere tilfelle.

«Nobody Loves You Like I Do» er den første smakebiten på det som blir Madrugadas første album siden «Madrugada» (2008) – og det første uten gitaristen Robert Burås, som døde i 2007. 

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Låten er et resultat av tre kokker som alle har en mening om hvordan ting bør smake. Men som kanskje har blitt noen hakk flinkere til å lytte til hverandre enn for 15-20 år siden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.