3 av 10 frykter strømbrudd på hytta

nordlys

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 30 prosent av hytteeiere at de er bekymret for strømbrudd på hytta. – En hytte uten strøm er en potensiell skadebombe. Matvarer råtner i fryseren, og uten oppvarming går det gjerne frost i vannrør i kuldeperiodene, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Antallet skadesaker til forsikringsbransjen med ødelagte matvarer i fryser på hytte har økt med rundt 25 prosent i fjor, viser anslag fra Finans Norge.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

I spørreundersøkelsen, som er foretatt av YouGov, er det spesielt blant de yngre under 30 år at frykten for strømbrudd på hytta er høyest, der 51 prosent svarer ja, mens bekymringene er langt lavere blant de eldre hytteeierne.

– De yngre har gjerne kjøpt seg nyere hytter som er utstyrt som et hvilket som helst hjem, med varmekabler og moderne kjøkken. Når strømmen så blir borte i dagevis ser vi i forsikringsbransjen hvert år hundrevis av skadesaker med ødelagte matvarer i fryseren. Det skal ikke mange dagene uten strøm før all mat er råtnet, og i noen tilfeller sitter lukten såpass igjen i fryseren at også den må erstattes på forsikringen, sier Brandeggen.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Det er 448805 hytter og andre fritidsbygg i Norge per januar 2023, ifølge SSB.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.