biler musikk

Mange kobler ut en viktig sans i trafikken

Det er deilig å drømme seg bort med god musikk eller en podkast på øret på tur i høstmørket. – Men det skaper farlige situasjoner og mange glemmer å se seg for.... Les mer »
frende

Kvinner klart mest bekymret i trafikken

Ny undersøkelse viser hva nordmenn frykter i trafikken. Kvinnelige sjåfører bekymrer seg mer enn menn i alle kategorier. – Kanskje det er mennene de frykter mest. Det sier fagsjef på motor i... Les mer »
refleks

Ny undersøkelse: Bare 52% bruker stort sett refleks i Nordland!

Helt fersk undersøkelse viser hvorfor halvparten av folk landet rundt ikke bruker refleks. Og i Nordland er det like ille. – Den klart største årsaken folk oppgir er at de rett og... Les mer »
branslukker

70% i Nordland vet ikke om brannslukkeren fungerer

Rykende fersk undersøkelse avslører skremmende tall om nordmenns brannsikkerhet. I Nordland vet ikke 7 av 10 ikke om brannslukkeren fungerer i det hele tatt fungerer. – Jeg håper du sjekker brannslukkeren din... Les mer »
bytrafikk

78% i Nordland bryter trafikkreglene

– Å bryte trafikkreglene blir fort livsfarlig. At så mange gjør det er skremmende. Det sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen. I sommer velger 12 prosent bilferie, fremfor flyplass- og... Les mer »
fritidsbåt

1 av 3 stoler ikke på andre båtførere

34 prosent sier i en fersk undersøkelse at de ikke er trygge på førerevnene til andre de møter på sjøen. – Det handler nok mest om erfaring og at mange ikke er... Les mer »
fly reise ferie

Frykter store flyplasskøer i sommer

Flyplassene omstiller seg etter lav trafikk gjennom pandemien. Det fører til sommertrøbbel både her hjemme og i utlandet. – Nå i sommer skal alle reise igjen. Enten det er internt i Norge... Les mer »
Elsparkesykkel

Strengere regler for elsparkesykler gir færre skader

Med nye regler for elsparkesykler har antall skader gått betraktelig ned. – Dette viser at tiltakene har god effekt, sier skadeforebygger. – Nedgangen er gledelig, men det er fortsatt en utfordring med... Les mer »
fritidsbåt

Ta båtsjekken nå så ikke sesongstarten ryker!

Snart er det mai og tid for deilige dager på sjøen. Sjekk båten nå, så unngår du å starte sesongen i kø på verksted. – Du bør sjekke tilstanden til båten og... Les mer »
båt

Dårlig vedlikehold kan senke båten din

Mange båter er i dårlig forfatning når de sjøsettes. Med godt vedlikehold kan du forebygge både havari og synkeskader. –  Mange båtskader skyldes at folk tar i bruk dårlige vedlikeholdte båter. Båtene har... Les mer »