hus vinter

Stor skadeøkning i fjor: Slik stenger du hytta etter påske

I fjor økte antallet hytteskader med 23 prosent. – Hytteskadene kostet mer enn 1,3 milliarder kroner. Det sier fagsjef i Frende Forsikring, Lill Cecilie Bjørndal Klementsen. I 2023 ble det meldt inn... Les mer »
frende

11 000 anmeldt for ruskjøring: – Nordmenns store skrekk

Hver eneste dag i 2023 ble 31 bilførere anmeldt for ruspåvirket kjøring. – Det er skrekkelig høye tall. Jeg tør ikke tenke på hvor mange som ikke blir tatt. Det sier Roger... Les mer »
vinter trafikk

Puster lettet ut etter «Ingunn»

– «Ingunn» var heftig, men skadetallet gjør at vi kan puste litt lettere nå. Det sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende. På forhånd var «Ingunn» ventet å bli like ille... Les mer »

Nye tall: Så mange frykter at de må selge boligen

1 av 4 nordmenn er usikre på om de kan beholde boligen sin hvis de mister jobben eller blir langvarig syke. – Mange lever helt på grensa av hva økonomien kan tåle... Les mer »
hus vinter

Derfor må du måke hyttetaket hele vinteren

Snøen har lavet ned mange steder i starten av året. – Måk hyttetaket før snøen blir for tung og vanskelig å håndtere. Det sier fagsjef i Frende Forsikring, Lill Cecilie Bjørndal Klementsen. ... Les mer »
fyrverkeri

Flest unge skader seg på nyttårsaften

De siste fem årene har 206 personer blitt skadet av fyrverkeri i Norge. – Mange uhell skjer på nyttårsaften og de siste årene har det vært flest skader i aldersgruppen 11 til... Les mer »
frende

Jula er høytid: 1894 utrykninger til komfyrbranner i fjor

I fjor var mer enn 40 prosent av alle utrykningene til brannvesenet knyttet til komfyren. – Romjulsbesøket kan fort gå opp i røyk. – Det meste du har i panna kan ta... Les mer »
vinter trafikk

1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

I en fersk undersøkelse svarer 21 prosent at de har kjørt bil uten at de var sikre på at de var edru fra kvelden før. 11 651 ble anmeldt for ruspåvirket kjøring i... Les mer »
frende

Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

Utrykningspolitiet har skrevet ut 1359 forenklede forelegg for kjøring med for dårlig sikt de siste tre årene. Likevel svarer 50 prosent i Nordland i en ny undersøkelse at de kjører før bilrutene... Les mer »
vinter trafikk vei

Nå er det glatt på veiene: – Det holder ikke med 1003-regelen

Fersk undersøkelse viser at 3 av 5 er redde i bil på glatta. – Det holder ikke å telle 1001-1002-1003 nå. Det sier daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen Geirr Tangstad-Holdal.  På Øst- og... Les mer »