frende

Slik unngår du båtskader under vinterlagring

Antall nye båteiere har eksplodert under pandemien. Nå er det tid for vinterlagring og opplag av båten, og det er flere ting både ferske og erfarne båteiere bør være klar over. Både... Les mer »
småbåt

Disse frykter vi mest på sjøen

Folk som drikker vinner den upopulære kåringen, med god margin. – Dette viser at regelverket til sjøs er for løssluppent, mener forsikringsselskap. Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Edmond Wold... Les mer »
alkohol sommer

Båtpromille: 3 av 5 uenig med politikerne

Et klart flertall rister på hodet over at promillegrensen er fire ganger høyere i båt enn på veiene. – Jo høyere promille, jo større sjanse for ulykker. Det sier fagsjef for båt... Les mer »
vei sommer norge

Her ferierer nordmenn i sommer

Blir 2020-ferien den nye normalen? I år ferierer nemlig nordmenn veldig likt som i fjor, viser rykende fersk undersøkelse. Fellesferien er i gang og nordmenns ferieplaner er helt like i 2021, som... Les mer »
fritidsbåt

Trangt om plassen på sjøen i sommer

Sommerferien står for døren, og mange lokkes ut på bølgene i år også. Pass på så du ikke må parkere båtdrømmen før ferien er over. Det går mot nok en hjemmesommer for... Les mer »
sommer

Ikke la hunden være alene i bilen!

Temperaturen stiger fort i en parkert bil. Visste du at det kan bli 85 grader i en bil som står parkert i solen, når det er 22 grader ute? Det kan gå... Les mer »
fritidsbåt

– Mange båteiere får en kjip start på sesongen

Nå begynner båtsesongen for alvor. – Jeg er redd mange får en kjip start, med båten på verksted og ikke på vannet. Det sier fagsjef på båt i Frende Forsikring, Edmond Wold... Les mer »
bilverksted

Verkstedpraksis gir dyrere bilforsikring og økte utslipp

Moms på reservedeler og bruk av nye, dyre bildeler gjør at reparasjoner ikke lønner seg. Verkstedenes praksis gir økte utslipp og på sikt dyrere bilforsikring. I dag blir skader på elbiler nesten... Les mer »
tjen penger online

2 av 3 redde for ID-tyveri: Slik unngår du svindel

ID-tyvene er alltid oppdatert på trender og spiller på følelsene dine. To av tre nordmenn er redde for å bli utsatt for ID-tyveri. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for Frende... Les mer »
data program web

Under halvparten av norske bedrifter bruker totrinns-pålogging

Denne høsten har både offentlige og private virksomheter blitt utsatt for dataangrep. En undersøkelse blant bedriftsledere i privat sektor viser at mange kan bli bedre på IT-sikkerhet. 47 prosent av bedriftslederne oppgir... Les mer »