Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

frende

Utrykningspolitiet har skrevet ut 1359 forenklede forelegg for kjøring med for dårlig sikt de siste tre årene. Likevel svarer 50 prosent i Nordland i en ny undersøkelse at de kjører før bilrutene er fri for is og dugg.

– Det er skremmende, og toppen av latskap. Andre bilister, gående og syklister må kunne forvente at du ser dem. Hvis du kjører uten fri sikt kjører du halvveis i blinde, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. 

Les også:  Bodøværinger får mest kaffe for pengene i Nordland

– Hvis du ikke har god nok sikt til alle retninger bør det si seg selv at du ikke skal kjøre, sier han 

Hvis politiet tar deg 
Det mest alvorlige er at du kan havne i livsfarlige ulykker når du kjører uten fri sikt. Men hvis politiet stopper deg kan det bli bot, anmeldelse med bot eller fengsel, eller at lappen din ryker. 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

– Vegtrafikkloven er helt tydelig på at du skal ha tilstrekkelig utsyn til alle sider og påse at snø, is, duggmerker eller andre gjenstander ikke hindrer sikten eller er forstyrrende, sier Ytre-Hauge i Frende. 

Hvis du har skrapt vindusviskerområdet og de fremste sidevinduene fritt for snø is og dugg, slipper du unna reaksjon fra politiet. 

Hvis du blir stoppet og har skrapte mindre enn dette, venter minst et forenklet forelegg på 3700 kroner. 

Les også:  Shell Sandnessjøen ble årets butikk!

Er mindre enn halve frontruten skrapt, blir det anmeldelse, og hvis det er skrapt mindre enn et A4-ark, blir det anmeldelse og førerkortbeslag. 

– Husk at bilskiltet ditt og lyktene foran og bak også skal være fri for snø, sier Ytre-Hauge.  

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.