Ben Hermans vant Arctic Race of Norway 2021

Arctic Race of Norway

Etter målgang på den fjerde og siste etappen i Harstad i dag, er det klart at belgieren Ben Hermans vant Arctic Race of Norway 2021, kun 2 sekunder foran Odd Christian Eiking. Etappeseieren gikk til tyske Philipp Walsleben etter en jevn spurt ved målstreken i Harstad sentrum.

Ben Hermans fikk med sin seier revansje etter å ha blitt slått på målstreken med minste mulige margin i Arctic Race of Norway for seks år siden.

– Det var fantastisk å endelig kunne feire denne seieren med lagkameratene. Noen ganger taper du og noen ganger vinner du med små marginer. Heldigvis dro vi det i land i dag. Laget jobbet fantastisk. Jeg kunne store deler av løpet bare sitte å nyte naturen. Det er fantastisk at det fortsatt finnes slike perler som dette på jorden, sa Hermans etter seieren.

Les også:  Steddy er klar for Nord-Norge

Odd Christian Eiking var skuffet etter målgang, tross en sterk prestasjon.

– Det var utrolig surt. Jeg trodde jeg hadde stor nok luke ved målgang, men det gikk akkurat ikke. Det var et fantastisk ritt og beina funka bra, men vi er jo her for å vinne, sier Eiking etter målgang.

Etappevinner Philipp Walsleben vant bare sin andre proffseier i karrieren og skal etter planen legge opp etter sesongen. Men, han åpnet for å skifte mening etter målgang.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

– Jeg skal jo egentlig legge opp etter sesongen. Jeg sier ikke at jeg kommer til å endre mening, vanligvis gjør jeg det jeg har bestemt meg for, men jeg er tydeligvis i ganske god form, sa en fornøyd Walsleben etter målgang.

Fjerde etappe var 163,5 km lang og startet i Gratangen. I dagens etappe syklet Ben Hermans med den gule ledertrøya, etter gårdagens etappeseier og ledelse sammenlagt. Tidligere i rittet har nordmennene Markus Hoelgaard og Alexander Kristoff båret trøya, men den endte altså til slutt hos belgieren.

Les også:  Ni norske svømmere representerer Norge i EM

Alexander Kristoff sikret seg den grønne poengtrøya etter avslutningsetappen i dag, og Fredrik Dversnes beholdt klatretrøya.

– Jeg kjente i dag at jeg ga på for hardt i går og hadde ikke beina til å henge med i dag. Jeg har vunnet i Harstad før, men da var det en enklere trasé enn i dag. Men jeg er fornøyd med en bra prestasjon og håper å kunne bygge videre på dette i resten av sesongen, sa Kristoff etter målgang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.