Ikke gjør denne vaskemaskin-tabben!

vaskemaskin

Når man skal i gang med sin nye vaskemaskin, er det spesielt én tabbe som gjøres om igjen og om igjen. 

Å installere vaskemaskinen selv kan være trøblete, og det er ofte én bommert som går igjen.

– Den klassiske tabben som ofte gjøres av forbrukerne når en ny vaskemaskin skal på plass i hjemmet, er at man glemmer å ta ut transportsikringene før maskinen brukes for første gang. Gjør man ikke det, vil man få en hoppende maskin som bråker unormalt mye, sier Thomas Brandsnes, som er kommersiell salgsleder i Elkjøp Norge.

Transportsikringer er lange stag som er skrudd inn i maskinen for å hindre at den blir skadet under transport. 

– Vanligvis er det to eller fire slike sikringer i en ny vaskemaskin, og de kan man enkelt fjerne selv. Skal man flytte og transportere maskinen videre en annen gang, bør disse sikringene skrus på igjen. Vi anbefaler at man leser bruksanvisningen som kommer med sitt nye apparat nøye, eller spør om hjelp i butikken til hvordan man gjør dette, sier Brandsnes.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Salgslederen forteller at dersom man finner vann i trommelen på den nye vaskemaskinen etter utpakking, så må man ikke tro at man har kjøpt en brukt maskin.

– Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vannet viser bare at maskinen er blitt testet på fabrikken, slik at man er sikker på at den virker som den skal. Det man bør sjekke når man mottar vaskemaskinen, er om esken den kom i ser fin ut, og om maskinen har bulker, sier Brandsnes. 

Så er neste steg på listen for installering er å finne en passende plass til vaskemaskinen. 

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

– Du kan selv koble til vannslangen på maskinen, dersom rommet den skal stå i har sluk. Har du en eldre bolig så må du være oppmerksom på at vannkranen kan være smalere enn det som er standarden i dag, for da trenger du en overgang for at slangen skal passe. Etterpå kobler du til avløpsslangen. Denne slangen har som oftest en bøy på seg, slik at brukt vann fra maskinen ikke går tilbake igjen, sier Brandsnes. 

Det er også viktig å passe på at maskinen står i vater, slik at den står mest mulig stabilt, for da har du en mer stillegående maskin.

– Det å bruke vibrasjonsdempere under føttene på maskinen er en god idé – små runde plastikkunderlag. Maskinen vil da stå roligere og det vil være mindre vibrasjon slik at maskinen også lager mindre lyd under bruk. Vaskemaskinstativ med kurv er supert å ha hvis man ønsker en litt mer praktisk arbeidshøyde og et sted å lagre vaskemiddel og annet, forteller Brandsnes. 

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

Hvis du har gjort alt dette så vil vaskemaskinen være klar til bruk, men Brandsnes har et siste tips før du går i gang med den store vaskingen.

– Første gang man skal bruke maskinen, bør man vaske kun ett enkelt håndkle på ordinært bomullsprogram, dersom det mot formodning skulle ligge noe gammelt vann igjen i slangene. Vaskemaskinen bør også renses en gang iblant, dette gjør du ved å kjøre den på maksimal varme. Slik får du skylt vaskemiddelskuffen, samt fjernet såperester og annet smuss som kan ha samlet seg opp, sier Brandsnes.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.