Tour de France-sjefen på «norsk dag» under Tour de France: – Arctic Race of Norway inspirerer oss

Arctic Race of Norway

På de fleste områder er verdens største sykkelbegivenhet Tour de France i front. Men spesielt på ett område lar de seg inspirere av lille Arctic Race of Norway.

Arctic Race of Norway har nemlig en ambisjon om å bli verdens første etapperitt på sykkel som kun bruker elbiler. I år vil 46 av følgebilene være elbiler, og i løpet av de tre neste årene skal alle de 120 bilene som benyttes under rittet, drives av ren nordnorsk elektrisitet.

Tour de France-sjef, Christian Prudhomme, lar seg inspirere av både Arctic Race of Norway og ambisjonen om kun å bruke elbiler.

– Jeg elsker Arctic Race of Norway, og er imponert over at de år etter år arrangerer et sykkelritt i verdensklasse i de naturskjønne omgivelsene i det arktiske Norge. Klimautfordringene opptar oss alle, og arbeidet Arctic Race of Norway gjør for å få til en overgang til utslippsfrie biler er en viktig symbolsk handling som inspirerer resten av sykkelverden, sier Prudhomme.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway mener samarbeidet med Tour de France- arrangøren er viktig for Nord-Norge, og er glad for å kunne være til inspirasjon for sykkelgiganten.

– Ved å ha arrangøren av verdens største sykkelritt med på laget, utvikler vi arrangørkompetanse i Nord-Norge. I tillegg får vi vist oss frem for hele verden gjennom ASOs nettverk av kringkastere. I år som i fjor kommer levende bilder fra Arctic Race til å bli vist i 190 land. Her ligger det mange muligheter som vi kan utnytte i Nord-Norge, sier Dybdal.

Tour de France har et sterkt engasjement for Nord-Norge og Arctic Race of Norway. Hvert år arrangeres «Norsk dag» under sykkelrittet, og i år ble det arrangert en uhøytidelig konkurranse mellom Arctic Race-ambassadør og verdensmester på sykkel, Thor Hushovd, mot femdobbelt verdensmester på ski, Odd-Bjørn Hjelmeseth, og TV 2-profil Dag Otto Lauritzen, som også har en etappeseier i Tour de France, i målområdet for den tredje etappen av Tour de France i Épernay. Byen er også er kjent for å være vertsbyen til hovedkontorene til noen av verdens største champagnemerker.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Første del av konkurransen gikk på rulleski, og andre del på sykkel. Hjelmeseth viste at han har holdt formen godt vedlike, og vant rulleskikonkurransen komfortabelt. Det er syv år siden Odd-Bjørn Hjelmeseth la skiene på hylla, men han syntes det var gøy å konkurrere igjen i Frankrike, om enn på en svært uhøytidelig måte.

– Bare å være her på legendariske Tour de France er en stor opplevelse. Jeg har opplevd mye som utøver, og den atmosfæren som er her er helt spesiell. Det var herlig å kjenne trøkket fra publikum igjen. Det var nesten som da jeg var aktiv, sier Hjelmeseth.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Hushovd som har ti etappeseiere i Tour de France, og vunnet den grønne poengtrøya to ganger, viste at han fortsatt har sprut i beina da han spurtslo Odd-Bjørn Hjelmeseth og Dag Otto Lauritzen på sykkel i champagnebyen.

– Det er herlig å være på plass i Tour de France igjen, og samtidig få muligheten til å markere de tette båndene mellom verdens største sykkelbegivenhet og Arctic Race of Norway, sier Hushovd.

Dag Otto Lauritzen tok tapet med fatning.

– Arctic Race of Norway er vinneren i dag. Nå er vi på Tour de France, men i august kommer vi til Nord-Norge og Arctic Race of Norway, sa Lauritzen etter målgang

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.